PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Cap de setmana amb Melanie Glam i amb la Cia. La Calòrica que ens presenta Els ocells
Vuit startups seleccionades per participar en la nova convocatòria del programa d’incubació Cornellà Open Future

Els projectes tenen tres mesos per convertir-se en negocis actius i viables amb el recolzament dels tècnics del Centre d’Empreses Procornellà i d’un grup de consultors experts de diferents àmbits empresarials sota el paraigües de la plataforma Telefònica Open Future

El proper 14 de setembre a les 17h de la tarda en el Hub La Piràmide tindrà lloc l’acte d’obertura de la sisena edició del programa d’incubació de startups tecnològiques Cornellà Open Future (COF) que té com a objectiu fer que els vuit projectes admesos aconsegueixin sortir al mercat en tres mesos. Pels emprenedors seleccionats ha estat un llarg camí i ells són el resultat d’una convocatòria d’èxit en la qual es van presentar un total de 34 propostes, xifra que posa de manifest l’interès de moltes persones per obrir-se camí en el món tecnològic amb idees innovadores, tot i les circumstàncies actuals de crisi econòmica. El Centre d’Empreses Procornellà, depenent de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, gestiona el COF amb la voluntat de recolzar el talent emprenedor convertint les idees en negocis d’èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future i amb el suport d’Open Innovation, SLU (Telefònica).

Els projectes participants són: Sector CNC, Marketplace professionals del metall; Estoko Logístics-as-a-service, magatzems logístics de mercaderies as a serviceMapsi, dedicada a la fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografria; Xpolore, plataforma de recolzament per a l’exportació de productes a la Xina; Appolo, APP que connecta empreses del sector audiovisual amb artistes; Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals; Fast Athletics Tech, roba esportiva intel·ligent amb informació mèdica; i per últim, Q-ick, plataforma per a l’elaboració de pressupostos.

Els vuit equips podran gaudir, entre d’altres, de formació específica per startups, tutories i mentories personalitzades amb un grup de professionals que els ajudarà a assolir la maduració del projecte a través de la metodologia d’acceleració Open Future, i d’un espai d’allotjament en el Hub La Piràmide, ubicat en el Viver d’Empreses Procornellà on els participants podran ubicar el domicili de les startups i accedir a tots els serveis necessaris per iniciar el negoci (sales de reunió, telèfon personalitzat, serveis de veu i dades, etc..).

El programa està 100% subvencionat i gestionat per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència incubant més de 200 iniciatives empresarials anuals. Formar part del COF dóna accés a un programa formatiu especialitzat en incubació de startups amb sessions grupals i individuals. També dóna accés a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. Els emprenedors que formen part del programa també tenen accés a la Gestoria del Centre d’Empreses per consultar qüestions legals, mercantils, comptables, fiscals i laborals i també al Punt d’Atenció a Emprenedors. En definitiva, els 8 equips seleccionats rebran assessorament i formació amb un únic repte: preparar-los per la seva sortida al mercat.

D’altra banda, els projectes seleccionats tindran la possibilitat de participar en els “Premis Cornellà Open Future 2021”, i guanyar els diferents guardons en “espècie” valorats en més de 20.000 € que ofereix Procornellà, Telefónica i les entitats que col·laboren en aquesta edició i que són AEBALL, Innobaix, Innolab by Cofidis i Net Mentora.

Més d’una vintena d’emprenedors han aconseguit els seus objectius participant en anteriors edicions del Cornellà Open Future convertint una idea inicial en un negoci real i en actiu. En aquest enllaç es poden consultar: https://cornella.openfuture.org/startups/#ex-participantes.

El Cornellà Creació reprèn avui el seu programa amb la periodista experta en tecnologia i cultura, Marta Peirano, com a protagonista

El Cornellà Creació Fòrum reprèn la seva activitat després del parèntesi que ha generat la pandèmia i ho fa recuperant els actes que estaven previstos en la seva onzena edició que va quedar truncada en març de 2020.  Així el fòrum viu avui la seva primera cita amb la periodista Marta Peirano com a protagonista. El cicle continuarà el proper 29 d’octubre amb el Global Chief Digital Officer d’Estrella Galicia, Juan José Delgado. En novembre serà el torn d’un face to face que comptarà amb l’ex vicepresidenta d’Anàlisi i Estudis de l’Oficina Econòmica de Nova York, Ana Berenguer, i amb l’ex alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. I el proper 17 de desembre, un debat sobre emergència climàtica posarà el punt i final a aquesta onzena edició. Participaran el director executiu de Greenpeace Espanya (2012-2021), Mario Rodríguez Vargas, l’experta en mobilitat elèctrica, Mónica Araya i el líder mundial en desenvolupament sostenible, Mohan Munashinghe. Amb aquest programa torna el Cornellà Creació Fòrum fidel al seu format de dinar-conferència i complint un estricte protocol antiCovid que garanteix la seguretat de tots els assistents.

Marta Peirano: Avui en dia les tecnologies s'ofereixen com un model de gestió i no ho són perquè estan pensades per vigilar-nos

Al llarg de la seva faceta professional Marta Peirano ha dedicat molt temps a investigar la relació entre tecnologia i poder, un poder concentrat en un grup d’empreses que ella identifica com les grans plataformes digitals. En la seva intervenció fa una primera reflexió amb contundència: ens espien i sabem que ens espien i ho permetem perquè no apaguem els nostres dispositius. La resposta del per què no els deixem desconnectats quan no els fem servir, Marta Peirano la troba en l’addicció que generen i fa un clar paral·lelisme amb les màquines escurabutxaques dient que les apps actuals estan dissenyades sobre les mateixos principis addictius que aquelles màquines: aïllament de l’usuari, mai s’acaba el seu contingut i la velocitat, quan més temps jugues, més addicció en tens.

Al llarg de la seva ponència, Marta Peirano adverteix que aquests tipus de plataformes no són només mitjans de comunicació de masses, sinó que afegeix la paraula clandestins: mitjans de comunicació de masses clandestins per què tenen l’habilitat d’explicar coses diferents a cada individu i afegeix que és un tipus d’indústria colonitzadora i posa com a exemple la dificultat per vendre un producte en un mercat sense passar per Amazon o la dificultat per fer prosperar una planta industrial sense l’ús de la intel·ligència artificial. Marta Peirano afirma categòricament que tots sabem que fan ús de les nostres dades però ens és igual.

Segons la nostra convidada d'avui, estem en una cruïlla pel que fa a la presa de decisions sobre on cal posar els recursos en el sector de les tecnologies i manté que hi ha dues opcions: d'una banda, deixar que vinguin les grans plataformes a resoldre els nostres problemes o bé, d’altra banda, fer un esforç per invertir en tecnologia local, en xarxes locals i en establir un marc d'acció col·laboratiu. Un marc tecnològic europeu oposat al de les grans plataformes.

Avui en dia les tecnologies s'ofereixen com un model de gestió i, més enllà de gestionar coses, no ho són perquè estan pensades per vigilar-nos i la vigilància no és un model nou, ni molt menys. Estem intoxicats pensant que el progrés és això que ens ofereixen les grans plataformes, afirma.

Marta Peirano és una reconeguda periodista i investigadora autora de prestigiosos assajos i articles sobre tecnologia, art digital, software lliure i cultura i col·laborada de diferents mitjans de comunicació com El País, eldiario.es, La Sexta o RNE, entre altres.

Entre 2020-2021, Marta Peirano ha estat comissària de la Biennal del Pensament de Barcelona, assessora del Centre Superior d’Estudis de la Defensa Nacional i és la comissària de “(re)programming”, un cicle de conferències sobre tecnologia i canvi climàtic en l’Institut d’Art Contemporani de Ljublijana.

Cornellà de Llobregat

10 de setembre 2021

La periodista, Marta Peirano reprèn el Cornellà Creació després del parèntesi per la pandèmia

La nostra convidada experta en tecnologia, art digital, software lliure i cultura ens parlarà de “Seguretat informàtica”

Divendres, 10 de setembre a les 13,30h. L’Auditori de Cornellà

Tornem a encetar el cicle de conferències Cornellà Creació. Engeguem de nou la nostra maquinària recuperant els actes que van quedar pendents de l’onzena edició del fòrum quan en març de 2020 es va aturar la nostra activitat a causa de la pandèmia. En aquest temps no hem deixat de treballar. Vam posar en marxa el #CCFdesdecasa, una iniciativa que us va acompanyar durant tot l’Estat d’Alarma a través de la qual vam publicar missatges de molts dels nostres conferenciants que van enviar consells i reflexions davant la incertesa que va generar aquells moments de confinament. Ara tornem i ho fem amb Marta Peirano, reconeguda periodista i investigadora autora de prestigiosos assajos i articles sobre tecnologia, art digital, software lliure i cultura i col·laborada de diferents mitjans de comunicació com El País, eldiario.es, La Sexta o RNE, entre altres.

 

Entre 2020-2021, Marta Peirano ha estat comissària de la Biennal del Pensament de Barcelona, assessora del Centre Superior d’Estudis de la Defensa Nacional i és la comissària de “(re)programming”, un cicle de conferències sobre tecnologia i canvi climàtic en l’Institut d’Art Contemporani de Ljublijana.

L’acte comptarà amb la col·laboració del periodista i director del diari empresarial Via Empresa, Victor Costa, en qualitat de presentador.  

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
Següent