L’aventura de viure sense por és el títol de la conferència de la nostra convidada que viu exiliada a Espanya fugint del seu país per amenaces de mort
Divendres, 21 d’octubre a les 13,30h. Museu Agbar de les Aigües
Ha dedicat 35 anys de la seva vida a documentar el millor i el pitjor de la humanitat, ha viatjat per 143 països i ha publicat 19 llibres. Lluita per la igualtat i la llibertat de les dones, coneix el risc que comporta dir la veritat i sap què és sentir-se perseguida per les seves investigacions periodístiques. Lydia Cacho és una activista social nascuda en Mèxic i especialista en investigació de violència de gènere, salut, infància i delinqüència organitzada. Ambaixadora de Bona Voluntat per a l’Agència de les Nacions Unides contra la Droga i el Crim. Autora de valentes investigacions, s’ha convertit en una de les periodistes més reconegudes de Mèxic, guardonada amb 55 premis internacionals. Newsweek & The Daily Beast la considera ‘una de les 100 dones que mouen el món’.
Tindrem el plaer d’escoltar-la el proper divendres, 21 d’octubre en una conferència on parlarà de la seva vida, de conceptes com la impunitat, de la lluita per la democràcia i la justícia... Tot des del costat positiu de la tragèdia i recordant que un món millor sempre és possible. L’acte comptarà amb la participació de la tinent d’alcalde de Presidència de L’Ajuntament de Cornellà, Emilia Briones, en qualitat de presentadora i que tindrà lloc al Museu Agbar de les Aigües.
El termini d'inscripció al programa d'incubació finalitza el 3 d'octubre a la recerca de projectes innovadors preferentment a l'àmbit de la indústria manufacturera
El programa Cornellà Open Future (COF) obre nova convocatòria amb l'objectiu d'ajudar les startups seleccionades en la seva sortida al mercat amb garanties d'èxit. Es busquen projectes innovadors de base digital i/o tecnològica, preferentment amb aplicació en l'àmbit de la indústria manufacturera. Els emprenedors interessats poden iniciar el procés d'inscripció a través del web cornella.openfuture.org des d'ara i fins al proper 3 d'octubre. De tots els inscrits, s'escolliran un màxim de deu projectes per a la seva participació en el programa a partir del 25 d'octubre i amb el repte de fomentar i impulsar la sortida al mercat a través de la metodologia d'acceleració Open Future en un termini de cinc mesos d’acompanyament. Aquesta iniciativa està totalment subvencionada per l'Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l'any 2016 a través del Centre d'Empreses Procornellà amb més de 25 anys d'experiència tot incubant més de 200 projectes empresarials cada any.
Els emprenedors interessats han de tenir una idea de producte o servei innovador i amb base digital i/o tecnològica, preferentment amb un prototip funcional i amb aplicació a l'àmbit de la indústria manufacturera amb possibilitats de sortir al mercat durant l'any 2023. La iniciativa està oberta a startups amb domicili social, fiscal o centre d'activitat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i almenys amb una persona amb total dedicació al projecte.
Els seleccionats disposaran d'allotjament en un espai de treball compartit al Hub La Piràmide, a Cornellà, i comptaran amb un tutor de programa individualitzat a més d'assessorament personalitzat a través de tutors experts en startups que us ajudaran a desenvolupar talent emprenedor, orientant-los al mercat i afavorint l’evolució de la idea cap a un model de negoci d’èxit. Els escollits també tindran un seguiment mensual de l'evolució del projecte mitjançant Peer Reviews grupals, accés a la gestoria i a l'equip tècnic del Centre d'Empreses Procornellà i rebrà l'acompanyament de mentors sèniors de Telefónica. També entraran en contacte amb xarxes d'emprenedors, empreses, inversors, etc. assolint visibilitat en l'ecosistema empresarial del territori i en la xarxa global de Telefónica Open Future.
El programa Cornellà Open Future 2022 es realçarà en dues fases. Una primera que té com a objectiu accelerar els projectes seleccionats fins a millorar la proposta de valor i que es materialitzarà del 25 d'octubre al 15 de desembre amb el lliurament dels 'Premis Cornellà Open Future' als quals poden optar tots els participants seleccionats i que reparteix entre els premiats serveis per valor de 10.000€ com a allotjament en coworking, despatxos o naus industrials, gestoria i serveis comuns. Només els emprenedors guardonats passen a la segona fase del programa COF 2022 que s'inicia el 17 de gener i finalitza el 30 de març i que té com a objectiu accelerar els projectes premiats (no més de cinc) a la sortida al mercat i a la cerca al seu finançament.
Així, en aquest moment està obert el procés d'inscripció a tots aquells emprenedors que vulguin presentar la seva proposta a la plataforma global del COF. Un jurat avaluador escollirà els seleccionats segons criteris com ara el potencial de negoci, la proposta de valor, l'equip promotor, innovació i impacte. En una primera selecció s'hauran d'escollir un màxim de 25 projectes entre els inscrits a la convocatòria i d'aquests 25 hauran de quedar un màxim de 10 després de la realització d'un pitch virtual de presentació i la seva posterior avaluació juntament amb la resta de criteris de selecció . El 18 d’octubre es comunicarà els candidats escollits i el dia 25 d’octubre es posarà en marxa el programa.
Aquesta és la novena convocatòria del COF que ha fet possible la incubació de més de 40 iniciatives de les quals més del 70% han aconseguit el seu objectiu de sortir al mercat. Emparada a la xarxa global Open Future té com a objectiu l'impuls emprenedor gràcies a l'aliança de l'Ajuntament de Cornellà i de Telefónica enfocats a la innovació i l'emprenedoria.
Cornellà de Ll.
12 de setembre 2022