PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació 2019 repartiran 20.000€ als tres millors projectes de base tecnològica en el marc del programa d’incubació d’idees Cornellà Open Future

La gala de lliurament dels premis serà el 16 d’octubre en L’Auditori de Cornellà i coincideix amb l’apertura d’una nova convocatòria del programa d’incubació de startups amb base escalable

La tercera convocatòria del programa d’acceleració d’idees de base digital i escalables, Cornellà Open Future, arriba al seu punt i final després d’un any de formació i suport als projectes emprenedors que han arribat com a finalistes i que ara es disputen els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació promogut per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Auditori de Cornellà acull l’acte de lliurament el proper 16 d’octubre a les 18h on els candidats hauran d’efectuar el seu ‘pitch’ per tal de ser avaluats. L’AMB aporta els premis de valor econòmic i serà un comitè avaluador qui puntuarà els projectes: 10.000€ pel primer guanyador, 7.000€ pel segon i 3.000€ per tercer guardonat. A més, des de Procornellà, empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, s’estableix premis ‘en espècie’ que atorgarà el propi públic assistent a l’acte. El projecte que aconsegueixi el primer premi tindrà accés a serveis del Centre d’Empreses Procornellà per valor de 5.000€ a gaudir durant l’any 2020. El segon optarà a serveis valorats en 3.000€ i el tercer guanyador rebrà invitacions per a dues persones per els esdeveniments de networking del programa Cornellà Creació Fòrum. En definitiva, els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació tenen com a objectiu promoure iniciatives d’innovació tecnològica i/o digital per tal d’enfortir el teixit econòmic del territori.

La gala posa punt i final a l’actual convocatòria del programa Cornellà Open Future, iniciativa gestionada pel Centre d’Empreses Procornellà i emparada per la plataforma global Telefònica Open Future a la recerca de startups tecnològiques arreu el país. En total, són vuit els projectes candidats: Autotrading Factory, desenvolupador de sistemes automàtics de trading per operadors de borsa; Hacktheflight, agregador d’ofertes de vols online; Kbox, software d’intel·ligència de vendes basat en model propi d’anàlisi comercial; MPA Solutions, plataforma web per l’automatització de processos Back Office i creació de Software personalitzat que replica les accions i decisions del personal; Raw Data, sistemes d’intel·ligència artificial i big data aplicats a la predicció quantitativa i qualitativa en explotacions agràries. V-Tools, solucions pedagògiques en realitat virtual per a la prevenció de l’assetjament escolar i violència de gènere; Kibus, electrodomèstic que cuina aliments deshidratats automàticament per a mascotes; i, per últim, Sonicat Sytems, tecnologia basada en ultrasons d’alta potència per trencar els cristalls de sucre presents en la mel i mantenir-la líquida sense alterar els seus nutrients.

Oberta la convocatòria COF 2020

Els emprenedors que tinguin un projecte basat en tecnologies ja poden presentar-se en la convocatòria del Cornellà Open Future 2020. El termini per optar a la selecció finalitza el proper 31 d’octubre de 2019. El programa manté l’estructura de convocatòries anteriors, dividit en tres fases. La fase 1 (LAB) del 15 de gener al 15 d’abril de 2020, té per objectiu la validació de la idea i la definició del model de negoci, la fase 2 (PRE-SEED) centrada en la validació del model de negoci s’executarà del 29 d’abril al 22 de juliol de 2020 i la fase 3 (SEED) té com a objectiu la sortida al mercat i tindrà lloc del 16 de setembre al 16 de desembre de 2020. Les idees o projectes seleccionats gaudiran del programa d’incubació amb assessoria i formació continuada i amb accés a ‘hub’ o Crowdworking ‘La Piràmide” ubicat al Viver d’Empreses Procornella.

Precisament aquesta nova convocatòria de 2020 del Cornellà Open Future està inclosa en la segona call global d’innovació convocada per la plataforma ‘mare’ Telefònica Open Future. El hub La Piràmide és un dels set hubs d’innovació i emprenedoria de tota Espanya que participen en la call juntament amb el de Gran Via (Madrid), La Càrcel (Segovia), La Atalaya (Extremadura), Green M1 (Tarragona), Zobele iHub (Barcelona) i El Ático (Alicante). Telefònica i tots els socis públics i privats busquen startups que transformin l’ecosistema empresarial local amb solucions innovadores vinculades a tecnologies i àmbits com Gaming, logística, sostenibilitat ambiental, Smart Cities, Blockchain, Ciberseguretat, Realitat Virtual, Intel·ligència Artificial, Big Data o Computer Vision.

 

Cornellà de Llobregat, 25 setembre 2019