PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
19 emprenedors lideren els nou projectes finalistes que han entrat a formar part del III Cornellà Open Future_

La primera fase del programa ja està en marxa tutelant les noves startups cap a la seva acceleració i maduració, fomentant així el talent emprenedor de base digital

AutoTrading Factory, sistema automatitzat de trading per operadors de borsa; BeertoB, marketplace de cervesa artesana; GreenAnalytics, sistema d’intel·ligència artificial i Big Data aplicats a la predicció del consum energètic; Hacktheflight, agregador d’ofertes de vols online;  Kbox Sales Tools, software d’intel·ligència de vendes; PlatformPlace, xarxa social i marketplace del cigarret electrònic; Raw Data, sistemes d’intel·ligència artificial i Big Data aplicats a la predicció quantitativa i qualitativa en explotacions agrícoles; Residum, plataforma B2B per a la compra/venda/subhasta i valoració de residus; Whoopee, xarxa social d’esdeveniments públics i privats. Aquests són els nous projectes de base digital i escalable que han estat seleccionats per l’equip del Cornellà Open Future_ d’un total de més d’una trentena de projectes aspirants. Fa uns dies que es va donar llum verda a aquesta tercera convocatòria del programa d’acceleració, iniciativa de l’Ajuntament de Cornellà en col·laboració amb Telefònica i gestionada pel Centre d’Empreses Procornellà.

Els seleccionats ja estan treballant en la primera fase del programa amb una durada de tres mesos i amb l’objectiu de validar la idea i definir el model de negoci. La segona fase s’allargarà tres mesos més  i tindrà com a repte validar el model de negoci per donar pas a la tercera fase, de sis mesos de duració, que tindrà com a objectiu final la sortida al mercat de la nova empresa. Cadascuna de les tres fases s’ha de superar per passar a la següent.

En total dotze mesos d’acceleració i maduració durant els quals, els emprenedors disposen d’un espai físic per treballar, l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses Procornellà, un dels hubs de Telefònica Open Future_  Els 19 emprenedors participen també en la formació programada i les presentacions grupals, realitzen Peer reviews periòdicament i compten amb tutories personalitzades per tal d’avançar en els objectius marcats inicialment. Al llarg dels dotze mesos rebran formació sobre conceptes com la viabilitat comercial, la definició d’un model de negoci, la viabilitat jurídica i econòmica-financera, realitzaran presentacions i participaran en networkings, etc.

 

‘La Piràmide’, forma part de la Convocatòria Nacional de Telefònica Open Future_

El crowdworking de Cornellà és un dels cinc espais que participen en la convocatòria conjunta de hubs de Telefònica Open Future_ a la recerca d’emprenedors tecnològics per tot el país. Els altres quatre són el Tech Crowd Vía (Madrid), el hub ‘Tren + D+ I’ de Burgos, el programa d’acceleració ‘Kenko Health Accelerator’ (Mataró) i el Cuatrecasas Acelera (Barcelona).

Telefònica Open Future_ és una plataforma global dissenyada per connectar emprenedors, startups, inversors i socis públics i privats de tot el món per captar oportunitats d’innovació i negoci. El seu objectiu és recolzar el talent en totes les seves etapes de creixement a través d’un model integral d’acceleració i connexió amb organitzacions, inversors i empreses. La plataforma té presència en un total de setze països.

Cornellà de Llobregat, 4 d’octubre de 2018