PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Face to face: Cristina Garmendia, exministra de Ciència i Innovació i Carlos Buesa, director general d’Oryzon

Face to face:

 

Cristina Garmendia: “Emprendre, evolucionar i expandir, tres lemes per a un projecte de país”

Carlos Buesa: “Innovació i tecnologia de frontera, la clau de la nostra futura competitivitat

El darrer Cornellà Creació Fòrum ens deixa ítems sobre tecnologia i innovació, sobre ciència i biotecnologia, sobre projectes i empreses. I ha estat possible gràcies a les intervencions de Cristina Garmendia, Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011 i, en Carlos Buesa, Doctor en Ciències Bioquímiques i director general d’Oryzon, tot un referent internacional en matèria epigenètica i en biotecnologia. En les seves intervencions han parlat d’emprenedoria en I+D, de com gestionar els fracassos i els èxits en un sector d’altíssim risc posant com a exemple les experiències d’Oryzon i del grup Genetrix. Ambdós han analitzat l’època en la que Cristina Garmendia va ser ministra i el pas paral·lel d’Oryzon, de l’èxit a la supervivència, la recerca del finançament internacional en moments de retallades.

Els nostres convidats d’avui han repassat l’actualitat política en Espanya i en Europa. Han llençat reflexions sobre com hagués viscut Garmendia les retallades en Genetrix i com els ha viscut Carlos Buesa en Oryzon. Tots dos han analitzat com la innovació definirà el futur econòmic i com competir amb les grans potències com USA o la Xina.

Garmendia comparteix amb el fòrum visions més íntimes com, per exemple,  com va viure el seu retorn al món empresarial després de la seva faceta política, entre d’altres experiències com per exemple com les visions d’una ex ministra pot ajudar a un projecte d’innovació, fent al·lusió a la seva col·laboració amb Colòmbia. Per Garmendia, la innovació exigeix capacitat creativa i voluntat d’arriscar. Sense noves idees no hi ha innovació però tampoc sense persones que aportin el seu talent, recursos i temps per a posar-les en pràctica. Per l’ex ministra és vital aconseguir reformes que incentivin tan l’emprenedoria en nous sectors de futur com en sectors tradicionals, a més de mesures que permetin expandir els nostres projectes a d’altres mercats: emprendre, evolucionar i expandir, tres lemes per a un projecte de país.

Buesa també ens ha transmès les seves inquietuds, com ha viscut l’evolució de la seva empresa des de la seva creació en l’any 2000. Una biofarmacèutica líder internacional en l’àrea de l’Epigenètica amb programes en Fase Clínica per al tractament de càncers hematològics. Menciona també com ha viscut el recent acord amb Roche i quin són els seus reptes més immediats. Pel director general d’Oryzon, la innovació i la tecnologia de frontera són la clau de la nostra futura competitivitat.

Experta en innovació empresarial, Garmendia com a titular del Ministeri de Ciència i Innovació va aconseguir algunes de les principals reformes en la I+D+i del país i, durant el seu mandat, es va donar un pas cap a endavant en la modernització dels instruments estatals de foment i finançament de la I+D, entre d’altres avanços. Actualment presideix el grup biotecnològic, Genetrix i la cotitzada hispano-alemana SYGNIS, a més de formar part del Consell d’Administració d’Everis, Ysios, Pelayo i Corporació Financera Alba. També és promotora i consellera de la xarxa social Bananity. La seva visió emprenedora ha estat reconeguda amb diversos premis a la investigació i a la innovació empresarial. De fet, en l’actualitat és membre del comitè assessor internacional del Programa de Transformació Productiva del govern colombià.

En Carlos Buesa està al capdavant d’Oryzon, empresa pionera del sector biotecnològic espanyol que treballa en el descobriment de biomarcadors per al desenvolupament de teràpies innovadores en oncologia i desordres neurològics. La biotecnològica ubicada a Cornellà viu un moment dolç després del recent acord amb la farmacèutica Roche per desenvolupar i comercialitzar fàrmacs per combatre el càncer a partir de les investigacions de la firma catalana.

L’Auditori acomiada la temporada de primavera rebent a Montserrat Carulla aquest diumenge, 25 de maig a les 19h
El Cabrero ens traslladarà a l’essència del flamenc més pur el 17 de maig en el marc del Festival Flamenc de Catalunya
Pau García-Milà ha protagonitzat el Cornellà Creació

Pau Garcia-Milà: “Tenir idees és important però, ser capaços de transformar-les en projectes és encara més important”

El jove empresari i comunicador Pau Garcia-Milà ens ha visitat avui al Cornellà Creació Fòrum. En la seva conferència “De la idea a l’acció” ens ha parlat de la importància de no deixar passar una idea sense intentar portar-la a terme. Tenir idees és important. De fet, és vital però, ser capaços de transformar aquestes idees en projectes reals i tirar-los endavant, és encara més important, confirma amb entusiasme el nostre ponent d’avui. No deixem mai que una idea passi per por a que no funcioni, sentencia davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris en el Museu Agbar de les Aigües. La intervenció d’en Pau, ha girat entorn la importància de fer cas a les nostres idees que, segons explica, moltes vegades les deixem passar sense saber ni que les tenim. El nostre convidat ha exposat nombrosos exemples de joves emprenedors que han sabut fer realitat les seves idees convertint-se en empresaris d’èxit. Moltes d’aquestes idees surten de la rutina i de les passions, no cal anar més enllà. Apareixen en qualsevol moment de la nostra vida i no s’han subestimar. Segons el nostre ponent, els bons projectes surten observant, preguntant, generant, explicant i repetint, fet que ell exposa com a cinc claus o passos bàsics per passar de la idea a l’acció, tal com aconsella el títol de la conferència d’avui.

Només tenia 17 anys quan va crear eyeOs, significant part dels inicis del Cloud Computing en el nostre país. Nou anys després, Telefònica compra la startup catalana, adquisició que li representa una important oportunitat de negoci pel desenvolupament d’un nou concepte per a la gestió d’un escriptori web. En l’actualitat, en Pau Garcia-Milà compagina la seva extensa vessant comunicativa col·laborant en mitjans com TV3 o La Sexta entre d’altres mitjans amb el repte d’una nova empresa, IdeaFoster, la primera materialitzadora d’idees que neix amb tres oficines en Barcelona, Madrid i Mèxic però amb caràcter global i amb l’objectiu de crear tota una xarxa d’oficines en Europa i Amèrica.

Amb 26 anys, és el professor més jove d’ESADE en un Executive Master. Ha publicat 3 llibres, “Está todo por hacer” (2010), “Optimismamente” (2012) i “Tienes una idea (pero aún no lo sabes)” (2013), aquest últim ha estat entre els més venuts d’Espanya i Mèxic durant vàries setmanes. I ha rebut nombrosos reconeixements entre les quals destaca el Premi a l’Innovador de l’any pel MIT “TR-35” en 2011, el Premi de los Príncipes de Asturias Impulsa Empresa en 2010 o el Premi Nacional de Comunicacions 2009. Es tracta de tota una figura de referència a nivell nacional i internacional en els camps del Digital Business.

 

Propers actes del Cornellà Creació Fòrum

  • Face to face entre l’ex Ministra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa, el 6 de juny

Ministra de Ciència i Innovació en el període 2008-2011, Cristina Garmendia és experta en innovació empresarial i emprenedoria. Actualment és membre del comitè assessor del Programa de Transformació Productiva del govern colombià. Aquest cara a cara posarà sobre la taula interessants punts sobre innovació ja que Garmendia comparteix escenari amb un altre gran nom del món de la investigació biotecnològica, el director general d’Oryzon, Carlos Buesa.

  • L’entrenador d’elit, Toni Nadal i el periodista Manel Fuentes, el 19 de setembre a les 13,30h al Museu Agbar de les Aigües

Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb el tercer face to face de la temporada. El periodista, empresari i presentador Manel Fuentes tornarà a participar en el fòrum aquesta vegada compartint escenari amb Toni Nadal, preparador del seu nebot, Rafael Nadal. Les seves qualitats com a entrenador li atorguen àmplia visió empresarial que aplica en el sector hoteler, al qual es dedica reservant també temps per col·laborar amb la Fundació Iberostar.

  • L’economista Miguel Sebastián tancarà el programa de 2014 el 21 de novembre a les 9h a L’Auditori

Economista, professor i polític, Sebastián va ser Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç durant el període 2008-2011. Actualment viu abocat a la seva faceta acadèmica i continua com a professor titular de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic en la Universitat Complutense de Madrid.

 

Una trentena d’empreses recolzen el Cornellà Creació 2014

Després de cinc edicions, el Cornellà Creació manté el seu esperit dialogant reforçant-lo encara més convidant personalitats cabdals amb trajectòries d’interès. Organitzat per l’Ajuntament de Cornellà a través de PROCORNELLÀ, l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica, s’impulsa un cop més aquesta iniciativa, un espai de trobada on el debat i la reflexió prenen la paraula. Aproximadament un miler d’empresaris ens ha donat a cada edició el seu recolzament participant com a assistents als diferents fòrums.

Des de la nostra primera edició varem rebre el recolzament d’empreses i executius de primer ordre que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya. Un any més tornen a renovar el seu suport Aigües de Barcelona que continua sent el patrocinador principal. També comptem un any més amb la Caixa, Siemens, Oryzon, Word Trade Center Almeda Park o amb El Periódico de Catalunya

Altres empreses col·laboradores són Elecnor, Novotel, Cofidis o Genser Control. Entre les institucions que ens donen suport hi figuren Pimec, ACCID, Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, Fundació El Llindar, Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya o Innobaix.

Com a noves incorporacions per a 2014 apareixen Sharp, Catalunya Empresarial, Grafiks o ACCID. I com a empreses vinculades amb Cornellà comptem amb Ediciones Gráficas Rey, Clara Núñez, Citilab, Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà, Einsmer, Parc Esportiu Llobregat.

 

Departament de Premsa Cornellà Creació Fòrum

93 474 02 02 ext. 1415

 

 

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Següent