PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Sí, primer ministre tanca la temporada de tardor a L'Auditori de Cornellà
Can Mercader, seu oficial d'entrenaments del Mundial de Natació 2013
K. Livingstone-Cornellà Creació: “El desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant la seva inversió en formació”

L’alcalde de Londres entre 2000-2008 ha estat el convidat del Cornellà Creació davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris

Per Ken Livingstone, arribar a un equilibri entre la inversió pública i privada és crucial. En la seva intervenció al Cornellà Creació Fòrum sentencia que la ciutat i l’estat tenen la responsabilitat de proveir de transport i de les xarxes de banda ampla per tal d’atreure els emprenedors que propicien la creació de llocs de treball i una economia creixent. Ken Livingstone ens ha visitat en la nostra plataforma de debat suscitant prou expectació i curiositat. Va ser el primer alcalde de la història de Londres resultat d’unes eleccions i és un dels polítics més populars a Gran Bretanya més conegut com a “Red Ken” (Ken el Rojo) per representar a l’ala més d’esquerres del Partit Laboralista. Quan va acomiadar-se de l’alcaldia de Londres en 2008 va deixar la seva empenta com a líder amb una gran fortalesa i com a figura carismàtica per a la capital britànica.

“Els sectors públic i privat treballant plegats per construir-ne el futur” ha estat el títol de la seva ponència en la qual, Livingstone ha fet repàs de la seva feina al capdavant de l’alcaldia de Londres. Aquest és el camí que va seguir ell en matèria de serveis i de transport i puntualitza que també va prioritzar la creació de nous projectes al sector verd i mediambiental. Aquests són ara els sectors amb major creixement econòmic i amb els creixents problemes mediambientals espero que aquest patró de creixement continuï.

Segons el nostre convidat, els governants han d’admetre que el desplaçament de l’economia global cap a països com la Xina, Índia i Brasil ens farà competir amb nacions que estan incrementant exponencialment la inversió en formació tant pel jovent com pels treballadors que es volen reciclar en altres feines.

Livingstone també fa referència a la riquesa que porta el turisme per a una ciutat. Els visitants són atrets per l’oferta artística i cultural tanmateix com pels esdeveniments esportius i musicals però això només es pot mantenir amb una forta base econòmica, la clau de la qual és el nivell d’inversió, afirma el nostre convidat.

Tot un líder carismàtic

Livingstone va liderar importants canvis positius per a la ciutat, fet que li va permetre guanyar-se la seva reputació i popularitat. També va protagonitzar controvèrsies. El seu anticolonialisme va ser un dels trets que el diferenciaven de la resta de polítics britànics. I és que Livingstone va estar considerat en el Regne Unit el més important crític de Margaret Thatcher durant ‘la seva’, tal i com va declarar, Guerra de les Malvines.

Durant els vuit anys del seu mandat, el nostre convidat va introduir nombroses iniciatives que van millorar les condicions de vida i la mobilitat dels londinencs, incloent la taxa de congestió i un revolucionari sistema de tarja intel·ligent d’entrades per a la xarxa de transports. També va intervenir en l’ inici del camí perquè la ciutat fos amfitriona dels Jocs Olímpics 2012 i, d’altra banda, va dirigir l’horror generat per l’atemptat terrorista del 7 de juliol.

Propers actes del Cornellà Creació Fòrum

Oliviero Toscani i Lluís Bassat - 4 d’octubre a les 9h a L’Auditori de Cornellà

Després del parèntesi estiuenc, tornarem amb més novetats. El darrer face to face de la temporada serà entre el fotògraf Oliviero Toscani el publicista Lluís Bassat. Toscani és l’autor de les campanyes publicitàries de la marca Benetton que van generar tanta controvèrsia en les dècades de 1980 i 1990. D’altra banda, Bassat és el president honorífic de Bassat & Ogilvy i autor de campanyes que han propiciat que aquest publicista hagi fet història guardonat amb més de 400 premis.

 

Juan Pablo Cardenal i Heriberto Araújo - 29 de novembre a les 13,30h a L’Auditori de Cornellà

Aquests dos periodistes especialitzats en el ressorgiment del gegant asiàtic posaran el punt i final a la temporada 2013. Autors de ‘La silenciosa conquista de China’, són els primers periodistes del món que han investigat sobre el terreny l’expansió internacional xinesa. Col·laboren per a importants capçaleres mediàtiques com Capital, El Economista o el País.

 

 

Antonio Garrigues Walker: “Aquesta crisi, com a totes les crisis, serà superada per malament que ho fem i Espanya s’incorporarà millor que molts països a una nova època de creixement i desenvolupament

Declaracions fetes en el face to face protagonitzat pel jurista i advocat Antonio Garrigues i el periodista Manuel Campo Vidal davant d’un fòrum amb més de cent cinquanta empresaris

La visita d’avui del jurista de reconegut prestigi internacional, Antonio Garrigues Walker i del periodista i sociòleg, Manuel Campo Vidal, ha suscitat molta expectació. Sota el títol “La sortida de la crisi: la segona transició?”, el cara a cara d’avui ha posat sobre la taula la visió dels nostres convidats donant els seus punts de vista sobre la situació actual i com veuen ells, el futur més immediat.

Per Antonio Garrigues, el nostre país superarà aquesta crisi i així ho ha reflectit en la seva intervenció. ...Com totes les crisis, serà superada per malament que ho fem i Espanya s’incorporarà millor que molts països a una nova època de creixement i desenvolupament..., afirma. Segons el nostre expert jurista, Espanya no és el pitjor país de la comunitat internacional. És un país que té problemes greus però molt similars als problemes de la resta de països desenvolupats, amb l’excepció de l’atur general i sobretot juvenil que s’hauran d’afrontar amb mesures més radicals.

Per Antonio Garrigues, tot és cíclic i després d’una època de creixement sempre s’ha patit una època de crisi i després de la recessió sempre torna a arribar una altra època de creixement. Tothom hauria de saber que Espanya no és el pitjor país, no tenim més problemes que la resta. La única diferència amb la resta de països és que a Espanya la bombolla immobiliària va ser més gran que a qualsevol altre indret, assegura Garrigues Walker.

En el transcurs de la seva interlocució, Garrigues emfatitza la capacitat admirable de l’Estat per sobreviure a transformacions sociològiques i culturals. Aquí està la nostra força, sentencia.

Manifestacions intercalades per les intervencions de Manuel Campo Vidal que també expressa el seu parer sobre l’actual situació coincidint en moltes de les afirmacions fetes pel sr. Garrigues Walker, sempre des d’una visió positiva.

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
Següent