PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
El proper diumenge, 6 de març, L’Auditori acull Ser-ho o no, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats

Una comèdia signada per un dels autors tràgics francesos més còmics de la seva generació, Jean-Claude Grumberg

Amb Josep Maria Flotats i Arnau Puig, arriba a L’Auditori de Cornellà aquesta comèdia, obra de Jean-Claude Grumberg. Per mitjà d’un diàleg incisiu entre els dos personatges i a través d’un humor irresistible i intel·ligent, la història porta a l’espectador a interrogar-se sobre la condició humana. Dos veïns es troben sovint al replà de l’escala. Què pot arribar a passar quan l’un descobreix per internet que l’altre és jueu?. La resposta aquest diumenge a les 19h a L’Auditori de Cornellà. El preu de l’entrada anticipada és de 18€ i de 25€ en taquilla el dia de l’espectacle. Per a grups a partir de deu persones, la despesa per entrada és de 16€. Es poden adquirir a través de www.auditoricornella.com i a través del telèfon 93 474 02 02.

Ser-ho o no és una obra construïda a partir d’un pretext que consta d’unes converses entre dos veïns d’una mateixa escala, d’horitzons, coneixements i creences antagònics. I en el curs d’aquestes converses, hi palpita d’una manera subjacent el tema de la identitat, la col·lectiva, però sobretot, la personal. Tema recorrent en tota l’obra de Jean-Claude Grumberg que evoca sempre la memòria històrica per discernir la violència o l’absurd del present.

Teatre polític en clau de comèdia. Una obra que ha après molt del teatre de l’absurd i l’ha superat després d’haver-se enriquit de la seva experiència. L’espectador està convidat a la reflexió sobre temes com el compromís ètic, social i moral amb un mateix, amb propis i estranys, amb la llengua, amb la cultura, la història.. I es preguntarà d’on som, qui som, què som.

PROPERS ESPECTACLES L’AUDITORI DE CORNELLÀ

Blaumut el 9 d’abril a les 21h

Blaumut és una formació de música de banda de primer nivell. Els seus cinc integrants recreen una atmosfera elegant i transparent que captiva. Un sentir passar el temps mentre el món gira lentament sota els peus. Imatges de sons que s’escolen entre la pell per transportar-nos a un constructe de figures oníriques.

Preu entrada anticipada: 15€

Preu entrada en taquilla el dia de l’espectacle: 22€

Preu per a grups (a patir de deu persones): 13€

 

Terra Baixa amb Lluís Homar, 24 d’abril a les 19h

Obra del dramaturg Àngel Guimerà que ens arriba sota la direcció de Pau Miró. Homar assumeix els quatre papers principals de l’obra sol en l’escenari. Una trama sobre les passions humanes més turbulentes. Lluís Homar va rebre el Premi Max al millor actor protagonista per Terra Baixa.

Preu entrada anticipada: 18€

Preu entrada en taquilla el dia de l’espectacle: 25€

Preu per a grups (a patir de deu persones): 16€

 

Arcángel & Voces Búlgaras, Estruna el 7 de maig a les 21h

La simbiosi de l’art flamenc de Francisco José Arcángel Ramos i de Nuevas Voces Búlgaras, el cor de veus femenines que han protagonitzat concerts per tot el món. Estruna és la trobada d’aquesta fusió artística. Una cita en el marc del Festival d’Art Flamenc de Catalunya a Cornellà. 

Preu entrada anticipada: 22€

Preu entrada en taquilla el dia de l’espectacle: 29€

Preu per a grups (a patir de deu persones): 20€

 

Atchúuss!, amb Fernando Tejero el 29 de maig a les 19h

Fernando Tejero acompanyat per Adriana Ozores, Malena Alterio, Ernesto Alterio y Enric Benavent posaran el punt i final de la temporada de primavera a L’Auditori amb aquesta adaptació d’Enric Benavent i Carles Alfaro sobre els textos humorístics d’Antón Chéjov.

Preu entrada anticipada: 18€

Preu entrada en taquilla el dia de l’espectacle: 25€

Preu per a grups (a patir de deu persones): 16€

 

PROGRAMACIÓ DE LA SALA2.CAT

Al llarg de 2016 donarem continuïtat a la programació paral·lela en petit format de la Sala2.cat, un nou espai en el qual, el teatre, la màgia, la música i, fins i tot el circ, prenen el relleu. Els preus dels espectacles és reduït, 10€ si s’adquireixen de forma anticipada, 12€ en taquilla el dia de l’espectacle i a 8€ per a grups de més de 10 persones. L’entrada dóna dret a una consumició a La Fragua ubicada al carrer Vistalegre, núm. 40 de Cornellà, un espai multidisciplinar amb un arrelat posicionament en el circuit cultural d’oci nocturn de la ciutat.

  • La màgia de Hausson, 4 de març a les 21h
  • Un paseo por Doña Rosita la soltera, 18 de març a les 21h ENTRADES EXHAURIDES
  • Circ amb “Sin remite”, 1 d’abril a les 21h
  • Desig de nit,  Lectura Dramatitzada 15 d’abril a les 21h GRATUÏT
  • Houdine, l’art de la fugida, teatre el 6 de maig a les 21h
  • Be God Is! Teatre mut, Circ i música, 20 de maig a les 21h

 

La Ludoteca iniciarà el 29 de març el trimestre Primavera-2016. Portes obertes els dies 2 i 3 de març
El 90% dels expositors del Mediterranean Diving 2016 confirmen el seu grau de satisfacció i auguren tornar l’any vinent
Masterclass sobre l’e-commerce, nova iniciativa gratuïta de suport al teixit empresarial

L’expert en innovació i màrqueting i MBA de l’IESE Business Shool, Pablo Foncillas conduirà l’acte organitzat conjuntament pel Cornellà Creació Fòrum i pel Centre d’Empreses Baix Llobregat

Dimecres, 24 de febrer a les 18:30h. L’Auditori de Cornellà

“Aprenent a ballar amb l’e-commerce, l’aspecte més humà de la tecnologia: reflexions i 40 exemples” és el títol de la masterclass que oferirà el proper dia 24 l’expert en innovació Pablo Foncillas. La indústria de l’e-commerce creix a passos de gegant a Europa. Com es poden aprofitar les oportunitats del mercat digital? Com iniciar-se en aquest camí? Quina estratègia s’ha de seguir? Aquestes són algunes de les qüestions que es resoldran en la masterclass en la qual els mitjans de comunicació podran conèixer in situ quines són les motivacions que porta als empresaris o comerciants a endinsar-se en aquest món i les reflexions sobre les dimensions relacionades amb l’e-commerce. Les inscripcions són gratuïtes a través de www.masterclassprocornella.cat

La faceta professional de Foncillas destaca per contribuir al creixement de multinacionals comercialitzant més de 150 marques en més de 25 països ocupant rols comercials o de direcció general. Carbonell, Shwepss, Port Aventura o Danone són algunes de les companyies per les quals ha treballat.

La masterclass obeeix a la voluntat conjunta del fòrum empresarial Cornellà Creació i del Centre d’Empreses Procornellà de crear nous recursos i eines de suport a l’activitat empresarial i comercial. 

El Centre d’Empreses Baix Llobregat fomenta la creació d’un centenar d’empreses al llarg de 2015, de les quals 32 s’han quedat domiciliades a les instal·lacions de Procornellà

 

  • Entre el Centre d’Empreses i el Viver de Procornellà s’allotgen 142 empreses, que sumen prop de 500 treballadors
  • El Citilab acull fins a 17 empreses vinculades a la innovació tecnològica i que es comprometen amb la millora social i el treball col·laboratiu
  • L’Ajuntament també fomenta la creació d’ocupació amb ajudes directes com la Quota Zero per a emprenedors i el programa Ocupa’m (6+6)

Un total de cent empreses s’han creat al llarg de 2015 amb el suport del Centre d’Empreses i del Viver d’Empreses de Procornellà, de les quals,32 s’han quedat ubicades en aquestes instal·lacions. En total, sumen 142 les empreses allotjades entre els dos edificis gestionats per l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà. El nou Viver d’empreses –estrenat l’any 2014- ja té tots els 14 despatxos ocupats, mentre que té disponibles 14 espais de coworking. El Centre d’Empreses està al 100% d’ocupació, i té gairebé complets el servei de domiciliació de correu, el de trucades més correu, i els espais de coworking. Entre totes aquestes empreses, s’ocupen gairebé 500 persones, un 43% treballadors del règim general, i la resta autònoms (RETA).

Són les principals dades provisionals del balanç de l’any passat del Centre d’Empreses Baix Llobregat, l’àrea de promoció econòmica de l’empresa municipal Procornellà, que té la finalitat de crear i mantenir ocupació, fomentant l’esperit emprenedor, mitjançant el suport a la creació i consolidació d’empreses a Cornellà de Llobregat. Lloga espais, assessora i acompanya l’emprenedor, imparteix cursos de formació, als seus dos espais: la seu del carrer Tirso de Molina núm. 36, i al Viver d’Empreses del carrer Joan Fernández núm. 3.

Pel que fa a l’assessorament, cal destacar que durant 2015 s’ha atès a 316 nous emprenedors, s’han realitzat 35 sessions informatives amb gairebé 200 assistents. I 111 més han assistit als cursos de formació per a fer un pla d’empresa.

En un dels serveis del Centre d’Empreses, l’acompanyament per a la recerca de finançament, durant 2015 s’ha col·laborat amb 20 empreses que han aconseguit 1,2 milions d’euros en diferents préstecs i crèdits a l’emprenedoria. I pel que fa al PAE, el servei gratuït de constitució d’empreses, l’any passat se’n van realitzar 46. Finalment, en el programa ‘Reempresa’, en què es posa en contacte persones que deixen un negoci amb altres que el poden reprendre, es comptabilitzen 3 casos d’èxit.

Innovació tecnològica i compromís social al Citilab

A més dels dos espais i dels serveis oferts per Procornellà, cal recordar que el Citilab-Cornellà també disposa d’espais per a empreses, vinculades especialment a la innovació tecnològica i social.

Citilab facilita a pre-emprenedors, autònoms i empreses més de 1.500 m2 d’espais en condicions avantatjoses a la primera i segona planta del centre. Són l’espai de treball Labworking, el Centre d'Empreses de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CETIC) - actualment són 17 les empreses instal·lades-  i altres espais auxiliars com les illes de reunió i el Showroom, on els emprenedors poden posar en valor la seva oferta en les seves accions de pre-venda i de desenvolupament d’aliances.

El procés de selecció de projectes que es poden instal·lar al Citilab valora no només la seva base científica o tecnològica, també es valora el seu compromís amb la millora de la societat i els seus valors per desenvolupar una economia social i col·laborativa.

El Labworking, amb una oferta de més de 25 llocs per a professionals, s’ha consolidat com a servei aquest 2015 per donar suport a 3 tipus de col·lectius, persones que volen explorar un projecte personal d’innovació, autònoms que necessiten un espai puntual obert i estan disposats a establir aliances i col·laborar amb altres, i empreses que tenen dificultats i necessiten un espai de protecció per a recuperar-se.

La Quota Zero estalvia 66.000 euros a 47 emprenedors

L’Ajuntament de Cornellà també fomenta l’emprenedoria i, de retruc, la creació de llocs de treball a la ciutat, amb diversos programes d’ajudes. Per exemple, des de la seva creació l’any 2014, fins a 47 emprenedors han pogut acollir-se als ajuts Quota Zero, i així s’han estalviat prop de 66.000 euros en bonificacions d’impostos per facilitar la posada en marxa dels seu negoci a Cornellà.

Els ajuts s’han tramitat en diferents convocatòries, i a més de les 47 sol·licituds aprovades, n’hi ha 11 més d’estimades pendents de concretar. Cal destacar que, en la darrera convocatòria (setembre de 2015), ha augmentat significativament tant la quantitat de sol·licituds estimades, 29, com l’import que s’han estalviat, més de 43.000 euros.

Aquests ajuts s’adrecen a qualsevol emprenedor de Cornellà, tant sigui una persona física com jurídica, que iniciï una nova activitat empresarial o professional a la ciutat. Els sol·licitants poden arribar a estalviar-se fins al 100% d’impostos com l’IBI, el de vehicles de tracció mecànica, i taxes com la recollida de residus comercials, la d’ocupació de terrenys d’ús públic o la de serveis urbanístics, a més de la bonificació parcial de l’impost de construccions, instal·lacions i obres.

55.000 euros per a una nova convocatòria d’ajudes 6+6 a la contractació

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Cornellà ha obert a principis de 2016 una nova convocatòria del programa Ocupa’m (6+6), per promoure la contractació de persones a l’atur de Cornellà, dotada amb 55.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar al mateix ajuntament, fins al 31 de març de 2016.

El programa Ocupa’m (6+6) consisteix en què l’Ajuntament es compromet a assumir el salari brut mensual, durant 6 mesos, de les persones que una empresa o comerç local hagi contractat per un període mínim de 12 mesos, i amb una jornada laboral igual o superior al 50% de l’establerta per conveni com a jornada completa.

És una iniciativa del Pla de Xoc contra l’Atur, posada en marxa a finals de l’any 2014, amb l’objectiu de fer front a l’augment de les situacions de risc d’exclusió social derivades de les altes xifres d’atur, on es vinculen també els plans d’ocupació que impulsa el mateix Ajuntament. L’ajuda és a més a més un incentiu per a l’empresa local, ja que l’ajuda puntual contribueix a reduir els costos laborals de les noves contractacions.

Cornellà de Llobregat, 9 de febrer de 2016

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
Següent