PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació 2020 repartiran 20.000€, a les tres millors iniciatives de base tecnològica del programa d’acceleració de startups Cornellà Open Future

Procornellà, Innobaix, Telefónica,  2DigitsGrowth, Aeball i Netmentora concediran també els seus premis en ‘espècie’ traduïts en serveis valorats en més de 26.000€ als tres millors projectes

La gala de lliurament dels premis serà el 16 de desembre en L’Auditori de Cornellà convocant presencialment als candidats i al jurat i sent retransmesa per streaming

 

L’actual convocatòria del programa d’acceleració d’idees de base digital i escalables, Cornellà Open Future, arriba al seu punt i final després d’un any de formació i suport als projectes emprenedors que han arribat a la fase final i que ara es disputen els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació promogut per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’Auditori de Cornellà acull l’acte de lliurament el proper 16 de desembre a les 17h on els candidats hauran d’efectuar el seu ‘pitch’ per tal de ser avaluats. L’AMB aporta els premis de valor econòmic i serà un comitè avaluador qui puntuarà els projectes: 10.000€ pel primer guanyador, 7.000€ pel segon i 3.000€ per tercer guardonat. A més, Procornellà, empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, amb la implicació d’Innobaix, Telefónica, 2DigitsGrowth, Aeball i Netmentora atorgaran també els premis en espècie (serveis a disposició dels guardonats) pels tres projectes més votats per un comitè avaluador i valorats en 18.000€ pel primer premi, en més de 5.000€ pel segon i en 3.000€ pel tercer. L’acte serà presencial per a les startups, per l’equip organitzador i pel jurat però a porta tancada pel públic, tot i que es podrà seguir per streaming prèvia inscripció.

Aquesta es la segona edició d’aquests Premis Metropolitans de Suport a la Innovació que tenen com a objectiu promoure iniciatives d’innovació tecnològica i/o digital a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d’enfortir el teixit econòmic del territori. Els candidats compleixen dos requisits, ser un dels seleccionats per participar en la Fase 3 (startups preparades per sortir al mercat) del Programa Cornellà Open Future i tenir el domicili social, fiscal o el centre d’activitat ubicat dins l’Àrea Metropolitana.

En total, es disputen els guardons un total de  set iniciatives tecnològiques: Abilista, Marketplace per a la fabricació de prototips; Meetoptics, Making photonics easy; NB-RIC, Serveis d’informació del deute no bancari de prestataris; Watteco, plataforma d’inversió per a projectes d’energies renovables; Work4flesh, dedicada al desenvolupament de videojocs per a mòbils; Yado, App per a la recerca d’espais de treball i sales de reunions; i per últim, PriceMaker, solució per a la optimització de preus d’empreses de gran consum.

Premis econòmics i en serveis

Tots ells tenen opció a rebre qualsevol dels dos tipus de premis, l’econòmic en metàl·lic que atorga l’AMB i els guardons que consisteixen en tenir accés a una sèrie de serveis gratuïts.  La decisió serà presa per dos comitès avaluadors diferents.

L’AMB reparteix un total de 20.000€: 10.000€ pel millor projecte, 7.000€ pel segon i 3.000€ pel tercer, quantitats que tenen com a objectiu facilitar a les startups guanyadores l’entrada en el mercat. Pel que fa als premis en ‘espècie’, l’emprenedor que rebi el primer premi podrà beneficiar-se d’accés a la xarxa de líders d’empresa europea Netmentora amb acompanyament i durant tres mesos, tot valorat en 10.000€. Aquest primer premi també dóna accés a serveis d’allotjament, assessorament, gestoria etc. del Centre d’Empreses Procornellà valorats en 5.000€ i al programa d’acceleració durant dos mesos de la plataforma Aceleralia, valorat en 3.000€ aportats per 2DigitsGrowth.  Qui rebi el segon premi es podrà beneficiar de acompanyament valorat per 5000€ dotat per Innobaix i d’accés al servei d’acompanyament d’Aeball que a més, farà difusió de l’activitat i generarà sinèrgies amb la seva xarxa d’empreses.

La startup que rebi el tercer premi gaudirà de serveis d’allotjament, assessorament, gestoria, etc del Centre d’Empreses Procornellà valorats en 3.000€ per gaudir durant tot l’any 2021. Per últim, Telefónica també oferirà Fast track para pitch amb Wayra a 2 startups que disposin d’un producte o servei nou que pugui ser utilitzat per a qualsevol de les empreses del seu grup o els seus clients. 

Cornellà de Llobregat, 10 desembre 2020

Disbauxa amb El Sevilla divendres, 11 de desembre i bona música amb Blaumut dissabte, dia 12 a L’Auditori

El concert de Nadal ‘Valsos i Danses’ de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat posarà el punt i final de la temporada Tardor 2020 el proper 20 de desembre

L’Auditori de Cornellà es prepara per acomiadar la temporada Tardor 2020 amb humor i bona música. No hi ha millor forma de donar entrada a l’època nadalenca que passant una bona estona amb el monòleg ‘La vida es rocanrol’ protagonitzat pel Sevilla. Miguel Ángel Rodríguez torna a visitar-nos per sorprendre’ns amb les seves eloqüències, creativitat i amb la seva faceta més còmica. El Sevilla pujarà al nostre escenari divendres, 11 de desembre a les 20h i farà riure al públic interrogant-se qüestions com, què pensa la seva mare dels seus cabells, de la seva roba, del seu tatuatge... Com pot educar als seus fills un individu que forma part d’un grup de música que es diu Mojinos Escozíos... Què fa un Rock Star quan li toca ser president de la seva comunitat de veïns... Dubtes amb els quals Miguel Ángel Rodríguez farà passar una bona estona al públic.

L’endemà, dissabte 12 de desembre a les 20h, rebrem els Blaumut amb el seu darrer treball discogràfic “0001”, el quart disc d’estudi després d’”Equilibri”. Un disc ideat com una peça conceptual amb cançons que parlen de l’ésser humà, vorejant-ne la seva part racional, emocional i la física. En directe, Blaumut s’ha revelat com una banda imaginativa, amb la capacitat per reinterpretar les seves pròpies cançons amb un repertori perfecte que s’adapta a tots els escenaris i formats. Des de grans conjunts orquestrals a formacions més properes al pop-rock, la banda sap girar amb naturalitat oferint sempre un espectacular directe. Blaumut ha guanyant els premis més prestigiosos de la música en català, una prova de la qualitat i popularitat d’un grup que compta a més amb dos dels videoclips més visionats de la història de la música catalana; “Bicicletes” (3.480.000 ) “Pa amb oli i sal” (més de 6 milions de reproduccions).

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat i en Salvador Brotons el 20 de desembre

La temporada Tardor 2020 arriba al seu punt i final després d’unes setmanes atípiques entre restriccions i aturades d’activitat. Malgrat tot, la temporada s’acomiada a L’Auditori de Cornellà el 20 de desembre a les 18h amb el concert de Nadal, ‘Valsos i danses’ i amb Salvador Brotons com a director convidat. Un concert amb obres de la família Strauss que protagonitza des de l’any 1941 el Concert de Cap d’Any al Musikverein de Viena, l’esdeveniment televisiu musical més seguit arreu del món. Aquesta barreja tan elegant de música popular amb música simfònica va triomfar al segle XIX a la capital austríaca i, dels salons de ball, a poc a poc va anar passant a les sales de concert. Un concert extraordinari par gaudir-lo en família amb la professionalitat dels músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Recordem que L’Auditori ha recuperat l’activitat amb totes les mesures de seguretat i complint amb la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos pel Covid-19. Tornem a gaudir de la cultura i dels espectacles en directe per què la cultura és segura.

La nova temporada Hivern-Primavera 2021 ja està en marxa i serà Sau30 qui donarà el tret de sortida a L’Auditori el proper 23 de gener, fent coincidir el concert amb l’inici de la nova gira de la formació.

Tota la informació de la nova programació a www.auditoricornella.com

 

Cornellà de Llobregat, 3 de desembre 2020

El Campament del Mag Maginet s’instal·la a Fira de Cornellà per recollir les il·lusions de tots els infants
Revlon organitza la seva 'venda especial outlet" del 14 al 18 de desembre 2020
Els cornellanencs que ja s’han beneficiat de la targeta Cornellà Compra a Prop, poden recarregar-la o tornar a adquirir-la

Ja s’han venut més de 5.500 targetes, xifra que es tradueix en una inversió de més de 550.000€ en compres efectuades en els establiments adherits

La iniciativa vol promoure encara més l’activitat econòmica del comerç local en plena campanya nadalenca

L’Ajuntament de Cornellà, a través de l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica (Procornellà) ha decidit donar una embranzida més a l’activitat del comerç local reforçant la campanya en marxa des del passat 1 de setembre a través de la qual els ciutadans majors de 18 anys poden adquirir la targeta Cornellà Compra a Prop per 70€ i les reben amb 100€ de saldo, ja que els 30€ restants els aporta el consistori. Inicialment el ciutadà només es podia beneficiar una vegada. Però ara, amb voluntat de continuar ajudant a pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’ha decidit que les i els cornellanencs podran recarregar la seva targeta o comprar una nova. Si guardaven la tarja anterior poden recarregar-la fent el pagament dels 70€ seguint les indicacions que trobaran a www.compracornella.cat. Aquells que no la van guardar, poden tornar a adquirir-la seguint el procediment habitual com si fos la primera compra, a través del mateix portal i adreçant-se als punts de recollida habilitats. La nova proposta serà efectiva a partir de l’1 de desembre. Recordem que les targetes estan a la venda fins el 31 de desembre d’enguany però es poden fer servir durant tot l’any 2021.

Per poder adquirir la targeta només s’ha de ser major d’edat i viure en Cornellà. La targeta es pot comprar a www.compracornella.cat i recollir-la en alguns dels punts facilitats. Es mantenen com en la primera fase de la campanya la seu de Procornellà, l’Oficina Local d’Habitatge, el Centre Cívic La Gavarra i s’ha substituït l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per un nou punt ubicat al Mercat Centre. En aquesta nova etapa de la campanya també s’ha ampliat l’adhesió de nous establiments amb les mateixes condicions que els primers en sumar-se a la iniciativa i oberta a tot tipus de negocis: restaurants, botigues d’alimentació, de moda, drogueries, queviures, farmàcies, llibreries, ferreteries, merceries, sabateries, etc. Queden excloses les grans superfícies comercials, grans cadenes, franquícies i els establiments que tinguin més de deu treballadors. Els consumidors poden consultar en el portal web el llistat amb més de tres-cents negocis i la seva ubicació.

Ara fa gairebé tres mesos de la posada en marxa de la campanya amb un balanç molt positiu. S’han venut més de 5.500 targetes, xifra que suposa una inversió de 550.000€ en compres efectuades en els establiments adherits. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament destina una dotació econòmica de 300.000€, que es traduiran en vendes per un valor d’un milió d’euros en el comerç local de la ciutat. Recordem que el projecte veu la llum en el marc del document aprovat pel consistori cornellanenc i que recull tot un conjunt de mesures socials, fiscals i de mobilitat per fer front a les conseqüències del coronavirus en la ciutat.

Cornellà de Llobregat, 26 de novembre de 2020

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Següent