PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Data primera prova de la convocatòria per cobrir una plaça d'Oficial Administratiu/va
L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa el servei ‘Traduccions a la carta’ per establiments de la ciutat

Qualsevol negoci de restauració, hostaleria o comerç de la ciutat pot sol·licitar la traducció de materials que tinguin a veure amb la seva activitat de forma gratuïta

L’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, posa en marxa un nou servei a l’abast d’establiments de comerç, hostaleria o restauració de la ciutat. Es tracta de ‘Traduccions a la carta’, una eina gratuïta que té com a objectiu facilitar a aquests establiments les traduccions de menús, catàlegs de productes, llistats de preus, fullets promocionals, pàgines web... En definitiva, de qualsevol material que tingui a veure amb l’activitat del negoci i en qualsevol idioma. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’associació Cornellà Compra a Casa i es tracta d’una nova proposta duta a terme per l’Ajuntament per ajudar en la promoció i dinamització del petit i mitjà negoci, principals motors de l’activitat diària als carrers de la ciutat.

A través del portal www.serveidetraducciocornella.cat el propietari d’un establiment pot sol·licitar aquest servei de traducció adjuntant el document que vol traduir i especificant l’idioma. En un breu termini de temps rebrà per correu electrònic la traducció de forma totalment gratuïta. El servei s’estableix de franc per a un màxim de mil paraules l’any i de mil cinc-centes si pertany a l’associació Cornellà Compra a Casa. 

Els establiments s’han d’adequar a nous reptes i des de l’Ajuntament de Cornellà es vol posar en valor el teixit comercial i el sector serveis, activitats que estan en primera línia de l’economia local. Una feina ja iniciada fa, tot just quinze anys, amb la creació de l’associació Cornellà Compra a Casa, representant una marca única que integra el comerç de la ciutat.

Kepa Aulestia ha participado en el Cornellà Creació Fòrum

El Cornelà Creació Fòrum ha acollit avui la visita de Kepa Aulestia que ens ha exposat la conferència “Sortides per a un problema sense solució”. En la seva intervenció, Aulestia analitza la situació política i social a Catalunya, des d’un punt de vista positiu a la recerca de sortides intentant aplicar un mínim de perspectiva. Segons Aulestia, quan hi ha un problema sense solució és necessari trobar una sortida que permeti una sortida més endavant. Per contra, quan ni tan sols es busca aquesta sortida, el problema s'enquista i es gangrena, afirma.

Per Kepa Aulestia, el veritable problema és l'espiral que tenalla Catalunya. Centenars de milers de catalanes i catalans prefereixen o desitgen un estat propi en forma de república. Es manifesten activa i electoralment en aquest sentit. Moltes i molts d'ells viuen, ja, 'a la independència', en tant que se senten fora de l'Estat espanyol. No es consideren espanyols; fins i tot avorreixen que se les tracti com a tals. El nostre conferenciant considera que la sortida no és un referèndum pactat perquè generaria més problemes dels que pogués resoldre, independent del resultat que donés.

El periodista i articulista ha apuntat també que l’espiral generada entre determinades actuacions de l'independentisme institucional i de l'independentisme social i les rèpliques polítiques i judicials a les mateixes descriu una escalada que voreja la desraó, i que genera un abisme creixent entre l'estat d'opinió secessionista i l'estat d'opinió unionista a Catalunya. Aquesta espiral afecta als dos valors en joc: la legalitat i la legitimitat.

Per Kepa Aulestia el problema no solament no té solució, sinó que els seus protagonistes principals tendeixen a allunyar-se de les possibles sortides. I no dubta en culpar a l'Estat constitucional que tendeix a endossar-li el problema a l'independentisme, i aquest fa el propi amb l'Estat constitucional; de manera que ningú es fa càrrec de procurar la cerca de sortides ara mateix que permetin pensar en solucions més endavant.

Aulestia ha enumerat sis possibles sortides en la seva ponència. La primera, entendre que la convivència democràtica és un exercici de renúncia quant les aspiracions particulars en favor de l’interès comú. La segona sortida és la necessitat de 'desjudicialitzar' el litigi. Com a tercera via, el conferenciant apunta la necessitat d’assumir l'estabilitat política i institucional i la normalitat legal com a valors compartits, de manera que ningú pretengui regirar permanentment les aigües; sigui per fer-se valer en la incertesa, sigui per cronificar l'aplicació del 155. L'única manera de desactivar l'espiral és la denúncia expressa de les posicions extremes de la polarització, a la cerca d'una via central.

Com a quarta sortida, ell creu en la conveniència de recuperar l'estima cap a l'autogovern realment existent, per, a partir d'aquí, trobar entre tots un camí que ens retorni a l'Estatut previ al seu ‘raspallat’ i sentència. La cinquena sortida faria imprescindible rehabilitar la presència i influència de les formacions sobiranistes catalanes al Congrés i en el Senat. Sigui la que sigui la meta a la qual s'arribi, en el mentrestant ha de prevaler la convivència i la cooperació. I

la sisena sortida que proposo està en els partits, afirma. El ‘Procés’ està acabant amb ells a Catalunya. I no és possible assegurar el govern de la Generalitat sense partits.

Com a conclusió, sis sortides que demanden una moratòria, no ja per el ‘Procés’, sinó per a Catalunya. Una moratòria que obliga a donar uns quants passos enrere, un moratòria per traçar sortides, ha conclòs. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultat de la primera prova de la convocatòria per cobrir una plaça d'Oficial de Manteniment al PELL i Can Mercader
Cap de setmana pels amants del teatre amb Federico García de Pep Tosar i l’espectacle infantil Kaput de Gansos&Cia

Dies 17 i 18 de març a L’Auditori de Cornellà

 

L’Auditori de Cornellà prepara pel 17 i 18 de març un cap de setmana dedicat al teatre. El dissabte a les 21h aixecarem el teló per gaudir amb l’obra ‘Federico García’, basada en la vida i obra de Federico García Lorca i dirigida per Pep Tosar. Diumenge serà el torn dels més menuts. En el marc de la programació Berenem a L’Auditori, ‘Gansos&Cia’ representarà l’obra Kaput, un espectacle familiar que començarà a les 18h i una hora abans s’oferirà un berenar de pa amb xocolata acompanyat de música i cançons. Ja es poden comprar les entrades anticipades a www.auditoricornella.com o bé per telèfon en el 93 474 02 02.

 

Federico García, vist per Pep Tosar - 17 de març a les 21h

Dissabte comencem amb un espectacle de luxe basat en la figura del poeta granadí, recorregut cronològic que repassa els episodis més importants de la vida i obres lorquianes, des de la seva infantesa a Fuentevaqueros, al seu assassinat el 1936, passant per l’època universitària i els viatges a Nova York o Cuba. Són una desena d’escenes que relacionen les vivències de Federico García Lorca amb les obres que va escriure en cada etapa. La intenció és apropar al públic el món interior del poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat, sosté el seu director, Pep Tosar.

Tosar combina en aquest espectacle la música, el ball i el text, completant la proposta amb imatges en vídeo: d'una banda, són paisatges lorquians i, de l'altra, una sèrie d'entrevistes que analitzen la vida i l'obra de Lorca, rodades dins d'un tren que fa el trajecte Madrid-Granada. Es recrea així l'últim viatge de Federico, el que el va portar al seu tràgic final.

L’entrada anticipada té un preu de 18€ i de 25€ en taquilla el dia de l’espectacle. Preus especials per a grups.

Gansos, espectacle per a tota la família – 18 de març a les 18h

Un Renault 4 de color groc és el protagonista de l’espectacle. Kaput ens narra la fugida immòbil de dos sonats. Una comèdia emotiva i boja que ens apropa al drama universal de les guerres i els seus efectes secundaris des de l’optimisme i les rialles. Un viatge sense paraules capaç de provocar la diversió i commoure a tots els públics.

L’entrada anticipada té un preu de 10€ i de 15€ en taquilla el dia de l’espectacle. Recordem que una hora abans de l’espectacle es reparteix un pa amb xocolata, un berenar acompanyat de música i cançons.

 


 

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Següent