PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Del 17 al 19 de setembre, inscripcions Tardor 2018 en la Ludoteca. 13 i 14 de setembre jornada de portes obertes
A partir del 3 de setembre, noves inscripcions per als cursos de Tardor 2018 en el Centre Cívic del PELL
Neix la nova Guia Comercial de Cornellà constituint-se com a finestra de promoció per al comerç local

La nova eina ofereix al consumidor informació dels més de 2.600 establiments censats promovent el comerç de proximitat

Cornellà ja disposa de la seva pròpia Guia Comercial disponible online i confeccionada amb la informació extreta del Cens d’Establiments realitzat el passat mes de desembre de 2017, una nova iniciativa que l’Ajuntament de Cornellà posa al servei dels comerços, negocis, establiments d’hostaleria i restauració i dels mercats municipals feta realitat amb la col·laboració de l’empresa municipal Procornellà i de l’associació Cornellà Compra a Casa. La nova eina ofereix les dades de més de 2.600 comerços i establiments censats posant a l’abast de l’usuari tota la informació que necessita: nom comercial, servei o tipus de producte que ofereix, sector, ubicació i GEO localització, barri i fotografia amb la possibilitat que el propi comerç ampliï la seva fitxa de forma més detallada sobre l’activitat que ofereix amb telèfon de contacte, horari d’obertura, pàgina web, paraules claus per a facilitar la seva recerca, etc.  La Guia Comercial pot ser consultada accedint a www.guiacomercialcornella.cat des de qualsevol dispositiu digital: des d’un PC, des del mòbil o tableta i també pot ser descarregada en format pdf.

La nova guia pretén convertir-se en una informació vàlida per als consumidors convidant-los a comprar sense sortir de Cornellà en una gran xarxa d’establiments que ofereix tot tipus de productes i serveis de qualitat a preus competitius. Amb iniciatives com aquesta, l’Ajuntament de Cornellà vol posar en valor el comerç de proximitat, el tracte familiar i personalitzat donant una embranzida al sector comercial que és una peça cabdal i promotor de l’economia local.

D’altra banda, és una eina útil pels mateixos propietaris dels establiments que poden veure com la seva activitat forma part de tot un entramat comercial que ajuda a ‘fer ciutat’ i que pot ser localitzat a través dels buscadors de la Guia Comercial atraient nous clients. A més, la voluntat és mantenir la informació sempre actualitzada i amb aquesta intenció tots els comerços podran sol·licitar els canvis que desitgin a través d’un formulari accessible a través del portal web. Els usuaris també poden informar sobre les incidències que detectin com tancaments, canvis de negoci o canvis en els horaris d’atenció al consumidor.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres que l’Ajuntament de Cornellà està duent a terme per promoure i dinamitzar l’activitat comercial com el servei ‘Traduccions a la carta’ per facilitar als establiments les traduccions de menús, catàlegs de productes, llistats de preus, fullets promocionals, etc. o totes les accions que es porten a terme des de l’associació Cornellà Compra a Casa que tot just compleix quinze anys representant una marca única que integra el comerç de la ciutat.

 

Obertes les inscripcions per als cursos de natació de la temporada 2018-2019
Obert el període per presentar les startups que vulguin optar a participar en el III Cornellà Open Future_

El termini finalitza el 16 de juliol, una oportunitat per entrar en el programa d’acceleració d’idees de caire digital gestionat pel Centre d’Empreses Procornellà

Avui, 18 de juny s’ha obert el termini per presentar els projectes que vulguin optar a entrar en la tercera edició del Cornellà Open Future_ que té com a objectiu potenciar el talent i l’emprenedoria tecnològica fomentant l’autoocupació, gràcies a la vigència de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica assolit en 2016, quan es va posar en marxa la primera edició. En aquesta tercera convocatòria, l’equip del Cornellà Open Future_ continuarà treballant impulsant l’emprenedoria, tutelant un màxim de deu projectes o startups i encaminant-los cap al procés d’acceleració i maduració donant una nova embranzida a la creació d’empreses i de nous llocs de treball en sectors estratègics d’activitat. Els interessats poden presentar la seva candidatura fins el 16 de juliol. Per donar a conèixer més dades, el Centre d’Empreses Procornellà ha organitzat en la seva seu (c/ Tirso de Molina, 36) una sessió informativa adreçada als interessats el proper dimecres, 20 de juny a les 18h.

Així, avui es posa en marxa la maquinària per escollir un màxim de deu propostes que el programa Cornellà Open Future_ tutelarà accelerant el procés de validació de la idea inicial, del seu model de negoci, fins arribar al moment de sortida al mercat.  Poden participar aquells candidats que en les seves idees empresarials incorporin una base digital, que es tractin de negocis B2B i que estiguin domiciliats al Baix Llobregat o bé que, en el futur, l’empresa estigui domiciliada en el territori. Per formar part del programa, els candidats no poden ser partícips d’altres programes d’acceleració simultàniament i tots els membres de l’equip tenen que ser majors d’edat. Del 18 de juny al 16 de juliol és el termini per presentar candidatures. El 17 de juliol es pre seleccionaran els vint projectes que passaran a la fase d’avaluació final a través d’entrevistes personalitzades (del 18 al 24 de juliol). Un comitè puntuarà els projectes i el 26 de juliol es farà pública la llista dels escollits.

Entre els criteris de valoració s’avaluarà si la idea respon a una necessitat real detectada prèviament, el potencial de negoci, el plantejament d’una proposta de valor adequada a la necessitat i si la proposta compta amb un equip capacitat per desenvolupar la idea.

Els seleccionats entraran en un programa d’acceleració de dotze mesos (deu en les anteriors convocatòries) dividit en tres fases de 3, 3 i 6 mesos respectivament. Cadascuna d’elles s’han de superar per passar a la següent. Participar en el programa permet als candidats la domiciliació a l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses Procornellà, que és un dels centres d’innovació i coneixement integrat en el programa global Telefònica Open Future_ Ser un dels escollits també vol dir tenir accés a tota una xarxa internacional de mentors, experts, inversors, entitats i altres startups amb les quals els emprenedors seleccionats podran treballar per desenvolupar el seu projecte transformant-lo en un negoci d’èxit. L’equip del Cornellà Open Future_ també els proporcionarà assessorament presencial i tècnic i la participació en el Club de l’Oratòria, activitat orientada a fomentar l’habilitat per parlar en públic en un entorn empresarial.

Amb aquesta tercera edició del Cornellà Open Future_ l’Ajuntament de Cornellà dóna continuïtat a la iniciativa sota el paraigües de Telefònica en favor de l’emprenedoria de caire tecnològic i l’autoocupació. En les dues primeres edicions, quinze de les vint propostes escollides van finalitzar al cent per cent tot el programa complint els seus objectius. Finalment, set van ser les idees que han prosperat fins a formalitzar-se com a empreses en actiu en les dues edicions concloses.

 

Cornellà de Llobregat, 18 de juny de 2018

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
Següent