PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Deu startups passen a la Fase – 3 de la nova convocatòria del Cornellà Open Future, a la recerca del millor projecte empresarial de base digital de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’AMB aporta 20.000 euros pels tres millors projectes de base tecnològica per finançar la seva sortida al mercat

El programa d’acceleració d’idees de base digital i escalable, Cornellà Open Future, va inaugurar ahir a la tarda la nova Fase 3 – Seed amb deu projectes seleccionats, de més de quaranta propostes que s’han presentat en la nova convocatòria.  En un acte molt concorregut en el hub La Piràmide de Cornellà es van presentar els deu seleccionats en presència de la directora del Centre d’Empreses Procornellà, Beatriz Deghilage, de la gerent de Desenvolupament de Negoci i Aliances Estratègiques de Telefònica Open Future, Almudena Moreno i de la responsable d’Innovació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ana Hernández, en representació dels tres organismes que recolzen la convocatòria a la recerca dels millors projectes empresarials de base digital. El context del programa és el següent: van superar la primera fase aquells seleccionats que van aconseguir validar la seva idea empresarial,  una segona la van superar els emprenedors que van validar el seu model de negoci i en aquesta tercera fase s’ha seleccionat els deu projectes que rebran l’ajuda necessària per poder sortir al mercat i obtenir finançament. Així, tots els projecte seleccionats en aquesta Fase 3 ja tenen la idea i el model de negoci validats, un dels requisits indispensables.

Tots els projectes que han passat a aquesta nova fase tenen en comú que són startups de base digital. AutoTrading Factory llença al mercat una eina per rendibilitzar inversions a través de sistemes automàtics de trading; GuillaStudio proposa, a través de visuals 3D, experiències interactives per a projectes arquitectònics. Hacktheflight és un projecte dedicat a trobar els vols més barats per a l’usuari sense ser un buscador; Kbox Sales Tools ha desenvolupat un software d’intel·ligència de vendes basat en un model propi d’anàlisi comercial; Kibus ha creat la primera màquina que cuina automàticament aliments deshidratats saludables per a mascotes; MPA Solutions ha ideat una plataforma web per a l’automatització de processos de Back Office; Raw Data, proposa sistemes d’intel·ligència artificial i Big Data de predicció de dades aplicades a explotacions agrícoles; Sonicat Systems dissenya i comercialitza equips basats en ultrasons per a la indústria alimentària; Stashify ha creat una plataforma que fa ús de la intel·ligència artificial per millorar el servei al client i crear economia del coneixement en empreses i organitzacions; i, per últim, V-Tools, proposa el disseny d’experiències virtuals que estimulin activament el procés d’aprenentatge i conscienciació.

Els emprenedors tenen per davant sis mesos per tal que les seves startups surtin al mercat i obtinguin el finançament que necessiten. Per aconseguir-ho, des d’ara i fins el proper 23 d’octubre rebran formació i tutories personalitzades, allotjament gratuït en el hub La Piràmide de Cornellà, tenen accés a les xarxa de contactes, mentors, networking, assessorament especialitzat gratuït en aspectes legals, fiscals i laborals, participaran en el Club de l’Oratòria i, com a novetat d’aquesta convocatòria, les deu propostes seleccionades opten als Premis d’Innovació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona dotat amb 20.000€ pels tres millors projectes empresarials. Tot sota la supervisió de l’equip de tècnics del Cornellà Open Future, gestionat pel Centre d’Empreses Procornellà, empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, amb més de 25 anys d’experiència i que incuba unes 200 iniciatives empresarials l’any.

Recordem que la iniciativa està emparada per la plataforma global Telefònica Open Future a la recerca de startups tecnològiques a tota Espanya. Precisament, aquesta convocatòria del Cornellà Open Future està inclosa en la primera call global d’innovació oberta d’Open Future 2019. El hub La Piràmide de Cornellà i quatre hubs més, el de Madrid, Segòvia, Andalusia i Múrcia han comptabilitzat un total de 218 projectes inscrits en la convocatòria global. Telefónica Open Future, com a part de l'àrea d'Innovació Oberta, és una xarxa formada per més de 50 Espais d'innovació amb presència en nou països. Una plataforma global dissenyada per crear oportunitats de negoci connectant a emprenedors, inversors i socis públics / privats de tot el món.

Cornellà de Llobregat, 25 d’abril de 2019

El proper dissabte,18 de maig, participa en el #SpinningSolidariPELL en el marc de les festes del barri Riera
Cornellà Creació Fòrum celebra deu anys de vida l’11 d’abril en el Museu Agbar de les Aigües

El còmic i showman, Txabi Franquesa, presenta l’acte amenitzat pel grup vocal Zetzània i per la música de Reactable 

L’eix central de la vetllada serà un debat moderat per la periodista Marta López i protagonitzat per l’Inma Puig, l’Elisa Robles, Bisila Bokoko i Isabel Aguilera

En 2009 es donava el tret de sortida al Cornellà Creació Fòrum, una iniciativa emparada per l’Ajuntament de Cornellà i que des del començament va comptar amb el suport d’empreses de primer nivell com Aigües de Barcelona, CaixaBank o Siemens. Un projecte que, deu anys després, manté viu el seu esperit, posicionat com a punt de trobada i espai de diàleg, reflexió i anàlisi de temes cabdals per al nostre teixit socioeconòmic amb conferenciants de primera línia del panorama nacional i internacional. Un total de 54 cites per les quals han passat 74 ponents de prestigi que han posat sobre la taula temes de sectors tan diversos com l’econòmic, el tecnològic, la innovació, temes d’interès social, cultural, empresarial, esport, moda, màrqueting, publicitat, etc. En aquests deu anys hem adoptat diversos formats des de conferències individuals, face to face, debats, combinant dinars amb esmorzars... tot amb un alt grau de fidelitat amb més de deu mil assistents i més de cinquanta firmes patrocinadores. Xifres que constitueixen la síntesi dels deu anys d’història del Cornellà Creació Fòrum.  

Per commemorar les deu edicions de CCF el Museu Agbar de les Aigües acull una gala molt especial dijous, 11 d’abril, amb il·lustres convidats com el periodista John Carlin, el exdirector de responsabilitat social de Inditex, Javier Chércoles, el publicista Lluís Bassat o l’escriptora Asha Miró entre altres, noms que han passat pel nostre fòrum en aquests deu anys. El còmic, Txabi Franquesa, presentarà l’acte que compta amb un bloc central, el debat ‘Evolució i canvis en aquesta dècada’, moderat per la periodista i Cap d’Internacional d’El Periódico de Catalunya, Marta López i que serà protagonitzat per Elisa Robles, consellera en la Secretaria General de Coordinació  de Política Científica del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats;  Inma Puig, psicòloga clínica i consultora empresarial; Bisila Bokoko, executiva al capdavant d’una agència de desenvolupament empresarial en el mercat nord-americà; i, per últim, Isabel Aguilera, consultora, emprenedora i consellera d’empreses. Totes elles han participat en anteriors edicions del CCF i en aquest acte, ens donaran les seves visions sobre els canvis que s’han anat succeint en aquesta darrera dècada i com els han viscut des de cadascun dels seus àmbits de treball.  

El sopar commemoratiu serà amenitzat, d’una banda, per Reactable, un instrument electrònic desenvolupat pel Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i, d’altra, per Zetzània, grup vocal de Cornellà que enguany compleix 25 anys de vida i que s’ha fet un lloc en el panorama musical.

A l’acte assistiran diversos ponents que han passat pel fòrum al llarg d’aquests deu anys,  també executius, directius de petita i mitjana empresa i representants de totes les firmes patrocinadores a més de personalitats del món econòmic, polític, cultural i social. Una gala molt especial amb moltes sorpreses per solemnitzar deu anys de debat, deu edicions en què ‘la paraula’ ha pres el ple protagonisme, una finestra oberta a l’exterior que ens ha permès explorar nous horitzons.

Resolució de la convocatòria de la borsa de treball per a la contractació temporal del lloc d'Oficial de Manteniment de 2ª
L’Auditori: 5 d’abril, ‘Mai t’oblidaré!’; 6 d’abril, 25 anys de Zetzània i 7 d’abril, ‘El preu'

L’Auditori de Cornellà prepara un cap de setmana intens amb el teatre i la música com a protagonistes. La Sala2.cat acull la nit de divendres, amb entrades ja exhaurides, la lectura dramatitzada de ‘Mai t’oblidaré!”, un relat amb el qual, l’espectador descobrirà com la lluita pel que més estimes porta records que mai s’obliden. Una mirada tendra que descobreix fins on arriba l’amor incondicional i la passió.

Dissabte a les 21h serà el torn del grup vocal Zetzània en un concert que commemora els seus 25è aniversari. Encara es poden adquirir entrades de forma anticipada per 12€ en www.auditoricornella.com o bé per telèfon en el 93 474 02 02. El grup ens convida a compartir amb ells la seva música i la seva evolució per esbrinar com són ara després de 25 anys de recorregut, 7 directors diferents i més de 100 cantaires que l’han fet possible.Volen omplir l’Auditori amb una nova proposta que han anomenat ‘Sentir’ on fan un viatge per les emocions que evoca cada peça del seu repertori actual, a través d’un passeig per diferents estils, amb un fil argumental on la música transporta i és un element de convivència per fer ballar, arrencar-nos un somriure, enamorar-nos, emocionar-nos…

I diumenge arriba un altre plat fort d’aquesta temporada a L’Auditori, ‘El preu’, l’èxit d’Arthur Miller dirigit per Sílvia Munt que es va convertir en l’espectacle més vist en el Grec 2016. Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom formen l’elenc artístic. Encara queden entrades anticipades per 18€ en www.auditoricornella.com o bé per telèfon en el 93 474 02 02.

Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Següent