PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
L’economista, Miguel Sebastián, va acomiadar el cinquè Cornellà Creació el 21 de novembre

Miguel Sebastián: “Apostar pel canvi de model productiu requereix d’un gran acord nacional, del sector privat i públic”

L’economista i ex ministre ha tancat avui la cinquena edició del Cornellà Creació Fòrum. En la seva intervenció, Miguel Sebastián ha fet repàs de les fortaleses i febleses de la nostra economia i ha obert un debat sobre els canvis als quals s’hauria de sotmetre l’actual model productiu. No pot ser exclusivament tasca d’un govern. Ni tan sols del conjunt d’administracions públiques. Requereix d’un gran acord nacional, del sector públic i privat, afirma en la seva conferència d’avui a L’Auditori de Cornellà.

Segons Sebastián, deu anys després, l’economia espanyola s’enfronta a uns reptes estructurals molt semblants als quals ja tenia a principis del segle XXI, però aquesta vegada, sortint d’una crisi dolorosa amb importants lastres que condicionaran el nostre creixement en la recuperació econòmica. El nostre convidat d’avui ha enumerat entre ells, els històrics estocs de deute públic i extern, el deute privat, la situació dels sistema financer, sense oblidar el nivell d’atur.

 

Sebastián considera que entre els problemes estructurals que cal abordar apareix la pèrdua de pes del nostre sector industrial, a més de la nostra dependència energètica, la baixa productivitat per hora treballada, o, fins i tot, la dualitat del mercat de treball. També destaca com a punt per a la reflexió a la recerca de solucions l’excessiva bancarització, la burocràcia, el baix nivell d’emprenedoria i d’innovació, segons el seu parer.

Miguel Sebastián destaca professionalment tant en l’àmbit públic, com en el món de l’empresa privada i en la seva faceta com a professor, en la qual centra actualment la seva activitat. La seva carrera en el sector públic va iniciar-se en el Ministeri d’Hisenda; en el servei d’Estudis del Banc d’Espanya i com a director de l’Oficina Econòmica del President. En 2008 va ser designat ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, càrrec que va mantenir fins esgotar la legislatura.

 

També ha estat membre del Comité Executiu de la International Conference of Commercial Banck Economists i de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de l’Economia i Finances Internacionals.

En la faceta privada, va ser director d’Intermoney,  director del Servei d’Estudis del BBV primer i del BBVA després. També va ser membre dels comitès científics de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada i del centre d’investigació econòmic italià NOMISMA.

Més d’un miler de seguidors fidels al Cornellà Creació 2014

L’acte d’avui posa el punt i final a la cinquena temporada del Cornellà Creació Fòrum. Una edició que culmina mantenint l’ interès entre l’empresariat de grans multinacionals però també de la petita i la mitjana empresa, tots donant el seu suport a la nostra plataforma de debat amb la seva presència als actes.

Varem iniciar la temporada el passat mes de gener amb el president del Cercle d’Economia, Antón Costas com a convidat. El mes de març va donar protagonisme al primer face to face de la temporada amb la consellera delegada de Womenalia, María Gómez del Pozuelo, que va asseure amb el periodista, Manel Fuentes. Ja al maig, l’entusiasme d’en Pau García-Milà va contagiar el nostre fòrum que va prosseguir la seva agenda amb un nou cara a cara entre l’ex ministra Cristina Garmendia i el director general d’Oryzon, Carlos Buesa. I després del parèntesi estiuenc van reemprendre les nostres trobades al setembre amb l’entrenador Toni Nadal que va compartir confidències sobre l’esport d’elit amb Manel Fuentes.

En total sis actes que han registrat l’assistència de més d’un miler de seguidors, la majoria d’ells representants de petites i mitjanes empreses ubicades en el nostre territori però també amb el vistiplau d’altres de major pes que formen part de l’entramat econòmic de Catalunya.

Un any més aquesta edició ha estat possible gràcies al suport d’Aigües de Barcelona que ha estat el patrocinador principal i amb el co patrocini d’altres com “la Caixa”, Siemens, Oryzon o World Trade Center Almeda Park. També apareixen com a col·laboradores Pimec, Elecnor, Novotel, Sharp, Cofidis, ACCID, Genser Control o institucions com l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, el Col·legi d’Economistes de Catalunya i Innobaix. Empreses ubicades a Cornellà han mostrat també el seu suport un any més com per exemple Gráficas Rey, Grafiks, Clara Núñez o fundacions com El Llindar, la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, CitiLab, Einsmer o el Consorci per a la promoció i dinamització del comerç a Cornellà.  

El nou Viver d’Empreses Procornellà, amb una ocupació del 87%, en només dues setmanes de funcionament

Set empreses s’ubiquen en la instal·lació, quatre són emprenedors de Cornellà, dos de les rodalies i l’altra és una filial italiana que contractarà persones de la ciutat

El passat 1 d’octubre, va entrar en funcionament el nou Viver d’Empreses Procornellà acollint set noves empreses que han optat per instal·lar-se en l’equipament modern, dinàmic i funcional ubicat en el carrer Joan Fernández, núm 3, en ple centre de Cornellà. Queden així ocupats set dels vuit despatxos que oferta la nova instal·lació, espai polivalent que té com a objectiu fomentar iniciatives empresarials, oferint allotjament i assessorament en tot el procés de creació, creixement i consolidació de nous negocis amb bonificacions especials per a joves de Cornellà. Queden disponibles quinze places de coworking amb moltes facilitats sobretot per a menors de 35 anys de la ciutat per a qui el coworking és gratuït els sis primers mesos. En una segona fase s’habilitaran sis despatxos més. Els emprenedors interessats ja poden presentar la seva petició per optar als espais que estaran disponibles a partir de la primavera de 2015.

El nou Viver d’Empreses Procornellà presenta una nova filosofia idònia per a joves emprenedors, basada en el concepte de ‘consum col·laboratiu’, és a dir, obtenir beneficis socials, ambientals i econòmics compartint recursos. L’equipament està dotat amb servei íntegre de telecomunicacions amb fibra òptica, control d’accés intel·ligent les 24h del dia, els 365 dies de l’any i també amb d’altres serveis compartits com la recepció de trucades, autoservei de fotocopiadora, impressora, enquadernacions, etc. Tot aconseguint un ambient de treball còmode i distés que a més, fomenta la interacció entre els seus usuaris i potencia el desenvolupament de nous projectes.

En aquesta primera fase s’han habilitat un total de vuit despatxos d’entre 8m2 i 16m2. Set d’ells ja estan ocupats. Les empreses ubicades es dediquen a temes molt diversos com la distribució de productes d’hostaleria, la comercialització de serveis educatius en el temps de lleure, serveis de gestió immobiliària, màrqueting on-line, desenvolupament de software de gestió, etc. Una d’elles és una filial italiana de nova creació amb interès per contractar persones de la ciutat.

També a partir d’aquesta setmana queda habilitada una zona de coworking amb 15 places i una zona de Meeting a la planta baixa.  L’edifici, un cop obert a ple rendiment, oferirà 14 despatxos, 25 places de coworking, sales de reunions i tres aules formatives. Tot a tarifes assequibles que afavoreixin als emprenedors la posada en marxa del seu projecte i amb preus bonificats especials per a cornellanencs menors de 35 anys que vegin en l’autoocupació el seu futur laboral.

Per poder accedir-hi al viver serà imprescindible presentar un pla d’empresa que justifiqui la viabilitat del projecte. Per fer-ho els emprenedors poden rebre l’assessorament dels tècnics del Centre d’Empreses de PROCORNELLÀ. S’oferiran preus bonificats per a joves d’entre 16 i 35 anys que resideixin en Cornellà, com per exemple el fet de llogar un despatx a partir de 49 euros mensuals a més de donar altres facilitats. Les empreses allotjades en el nou viver també tindran accés als serveis que ofereix l’equip de professionals del Centre d’Empreses: serveis jurídics-mercantils, econòmic-financer, laboral i Recursos Humans, comptables i fiscals, comercials, etc.

Cornellà de Llobregat, 16 d’octubre de 2014

El 16 de novembre la comèdia romàntica pren el relleu amb l’Alba Florejachs i en Jordi Díaz, protagonistes de “Losers”

Sota la direcció de Marta Buchaca arriba a L’Auditori de Cornellà aquesta obra on els cops d’enginy i els diàlegs frescos i sorprenents guanyen a l’espectador

La temporada de tardor continua a L’Auditori de Cornellà amb la comèdia romàntica Losers (perdedors) el proper 16 de novembre a les 19h. Sota la direcció de Marta Buchaca, Alba Florejachs i Jordi Díaz donen vida a Sandra i Manel. Ella a la recerca i captura de l’amor ideal, ell simbolitza l’abandonament per part de la seva núvia. Una història que va més enllà de l’amor idíl·lic, del petó d’enamorats. Una història que ens situa en què passa després? Visió des de l’humor i posant el to en les peculiaritats d’ambos protagonistes. Ja es poden comprar les entrades de forma anticipada a www.auditoricornella.com per 19€ i amb descomptes de fins el 50% per a grups a partir de 15 persones.

Comèdia fresca i intel·ligent plena d’amor

La nostra protagonista, la Sandra, és una soltera que s’apropa als quaranta i que es troba perduda, a la recerca de l’amor de forma desesperada. Intenta trobar-ho per tot arreu. En Manel és un depenent d’una tenda de telefonia mòbil, passats els seus quaranta s’ha quedat sol després de l’abandonament de la seva núvia que ha marxat amb un tele operador colombià. Un simple tràmit quotidià com el fet d’entrar en una tenda canvia la vida dels nostres protagonistes.

 

Losers és una comèdia des del romanticisme que va més enllà del primer petó d’enamorat. Els inicis de qualsevol parella són idíl·lics però, què passa després? La Sandra i el Manel hauran de conviure amb les seves particularitats. El riure i el somriure estan assegurades.

Segons la crítica, Alba Florejachs es llueix amb una interpretació magistral. La defineixen com a una bèstia còmica en una història ben construïda amb enginyosos cops i rèpliques (El Periódico).

També ressalten el paper del televisiu Jordi Díaz qualificant-lo d’estupend en ritme i intenció (El País). I els elogis també destaquen la feina de la directora dient que Marta Buchaca fa una autència exhibició de cops d’enginy i de rèpliques sorprenents (La Vanguardia).

Des de L’Auditori de Cornellà volem apostar per la qualitat en la nostra cartellera i aquesta cita és un nou exemple. Preu de l’entrada anticipada 19€ i a taquilla el dia de l’espectacle serà de 26€. Preus especials amb descomptes del 50% per a grups a partir de 15 persones.

PROPER ESPECTACLE

Mag Lari: 21 de desembre a les 18h

 Més informació sobre la venda anticipada d’entrades

  • Per telèfon: 93-474 02 02 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores)
  • Recepció de L'Auditori (c/Albert Einstein 51, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores)
  • On-line: www.auditoricornella.com
Fira de Cornellà comença a plantejar la Fira Infantil de Nadal 2014
Anterior
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Següent