PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Mapsi Photonics, Groots Hydroponics i Bamboo Energy guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

Els guardons han premiat amb 6.000€  a les iniciatives empresarials més innovadores i tecnològiques en el camp de la Indústria 4.0, en l’àmbit del Comerç i Turisme i al millor projecte liderat per dones                                                                                                                                                           

Ahir dimarts, 28 de juny, L’Auditori de Cornellà va acollir la gala de lliurament dels Premis 2022 a la Innovació Empresarial Metropolitana, uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en cadascuna de les tres categories contemplades. Mapsi Photonics, fabricants de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques, s'ha emportat el premi de 6.000€ en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0.Groots Hydroponics, dedicats a la venda d’aliments sostenibles gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical, ha guanyat els 6.000€ corresponents a la millor empresa en l’àmbit del Comerç i Turisme. I el tercer guardonat amb els 6.000€ ha estat l’equip de Bamboo Energy triada com a la millor empresa liderada per dones, una plataforma software basada en intel·ligència artificial que permet la reducció de costos d’electricitat en favor d’un consum més sostenible. En la gala de lliurament dels premis, també s’ha fet entrega d’un guardó especial gentilesa de Telefònica i consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ que inclou dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona. Aquest premi en espècies ha sigut per Mapsi Photonics.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives empresarials de l’àrea metropolitana de Barcelona i organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que a més de ser coorganitzador, és l’ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. Van ser més d’un centenar les empreses que van iniciar el procés d’inscripció, de les quals, només 9 (3 per categoria) van ser les finalistes que ahir van exposar els seus pitchs i es van sotmetre a la decisió final d’on van sortir els tres guanyadors. La convocatòria es va obrir el passat mes de maig a persones físiques o jurídiques en actiu que hagessin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Mapsi Photonics, premiada en l’àmbit de la Indústria 4.0, es dedica a la fabricació de filtres òptics amb aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques de detecció de gasos i monitoratge de processos a temperatures elevades gràcies a l’ús de tecnologia puntera i patentada, el silici macroporós. El procés és molt més senzill, net i menys costós que el de la tecnologia actual, que utilitza molts materials (alguns d'ells molt exòtics, cars i contaminants) per fer els seus filtres òptics. Els filtres de Mapsi Photonics són de silici, no utilitzen materials contaminants i amb gran petjada mediambiental. La seva activitat està enfocada al mercat de la detecció infraroja. Ubicada a Cornellà de Llobregat, els seus clients són fabricants de càmeres tèrmiques, fabricants de sensors de gasos i, en menor mesura, centres tecnològics i departaments universitaris.

Groots Hydroponics, guardonada en la categoria de Comerç i Turisme, tenen domicili a Barberà del Vallès. Aquesta empresa es dedica a la producció i venda d’aliments sostenibles, hiper-locals i saludables gràcies al desenvolupament d'una tecnologia de producció agrícola que permet conrear en qualsevol moment de l’any i a qualsevol lloc, inclús en el propi punt de venda.  Groots, gràcies al vertical farming, respon a la creixent demanda de productes sans i sostenibles,. Ajuden a reduir l'impacte negatiu que té la indústria agroalimentària. El seu sistema presenta importants avantatges com la reducció del consum d’aigua en un 90%, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 25%, evita la desforestació, contaminació del sòl i de fonts hídriques, minoritza el desaprofitament alimentari, permet la reducció dels quilòmetres entre la collita i el consum i aconsegueix productes lliures de pesticides i la independència vers la climatologia. Al mateix temps, ofereix una millor experiència del client i incrementa la rotació del producte en els punts de venda.

Bamboo Energy, ha guanyat el premi a la millor empresa liderada per dones. Amb domicili a Sant Adrià de Besòs, és una empresa que comercialitza una plataforma software per a que les comercialitzadores d’electricitat puguin oferir un nou servei als usuaris finals, oferint la seva flexibilitat en el consum elèctric de forma que redueixin els costos i permetin major penetració d’energies renovables. Per als seus clients, principalment les comercialitzadores d’electricitat, ofereixen diferenciació, competitivitat i una eina de fidelització de cara als seus clients. Per als clients dels seus clients, ofereixen reducció de costos de l'electricitat i un consum més sostenible. Es tracta d’una plataforma software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica resultat de set anys de recerca a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

L’empresa que s’ha endut el premi en espècie gentilesa de Telefònica ha sigut Mapsi Photonics, que també ha guanyat el premi a la iniciativa empresarial més innovadora i tecnològica en el camp de la Indústria 4.0

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador hem ampliat la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Cornellà de Ll. 29 de juny 2022

Viu l’estiu a les nostres piscines, del 20 de juny al 4 de setembre
Cornellà llança els primers Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials en tecnologia i innovació

En total es repartiran 18.000€ distribuïts en tres categories: a la millor iniciativa liderada per dones, a la millor en el camp de la Indústria 4.0 i a la que més destaqui en l’àmbit del Comerç i el Turisme                                                                                                                                                                         

La convocatòria per presentar-se com a candidats s’obre el 2 de maig i finalitzarà el 31 de maig i està adreçada a qualsevol projecte tecnològic o d’innovació de l’àrea metropolitana de Barcelona

El Centre d’Empreses Procornellà, vinculat a l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitzen conjuntament la primera edició dels Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials amb l’objectiu de reconèixer i guardonar els projectes empresarials més destacables en l’àmbit de la tecnologia i la innovació econòmica i social que contribueixen a enfortir el teixit econòmic metropolità. Els interessats en participar hauran de formular la seva inscripció a través de www.premismetropolitans.cat entre el 2 i el 31 de maig. La convocatòria està adreçada a persones físiques o jurídiques en actiu que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Els guardons premiaran tres categories amb 6.000€ per finalista i categoria. Només es poden presentar a una de les tres categories. La primera que destaquem està estrictament creada per guardonar a la millor iniciativa empresarial amb participació majoritària de dones en el capital social i en la seva administració amb l’objectiu de fer un reconeixement al lideratge femení en el món empresarial.

Una altra categoria distingirà la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la Indústria. Caldrà que els candidats a aquesta categoria facin servir les tecnologies aplicades a l’anomenada Indústria 4.0, incorporin innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l’economia circular al model de negoci de les empreses de l’àmbit de la indústria.

Una tercera categoria reconeixerà la millor iniciativa empresarial de l’àmbit del Comerç i el Turisme. Caldrà que l’empresa participant incorpori innovació amb els mateixos requisits que la categoria anterior però relacionades amb l’àmbit del Comerç i el Turisme.  

Procediment eliminatori fins seleccionar els tres últims candidats per categoria

Un cop finalitzat el període de presentació de candidats el 31 de maig, s’engegarà un procediment de selecció que anirà eliminant projectes fins acabar amb nou finalistes, tres per categoria. La primera avaluació tindrà lloc de l’1 al 7 de juny quan un equip tècnic preseleccionarà d’entre tots, un màxim de 10 candidatures per categoria. El llistat dels 30 preseleccionats es publicarà el 8 de juny a www.premismetropolitans.cat i a www.centredempresesproocornella.cat .

La segona avaluació tindrà lloc entre el 13 i el 15 de juny. Els 30 hauran de passar per una entrevista i una presentació de les seves iniciatives davant un comitè directiu. El procés donarà com a resultat un total de 9 finalistes, tres per categoria.

Una tercera avaluació per part del jurat reunit del 16 al 21 de de juny, donarà com a resultat els tres finalistes però no serà fins la gala de lliurament dels premis el proper 28 de juny a L’Auditori de Cornellà quan es conegui el nom de les iniciatives guanyadores. Els 9 finalistes hi participaran fent exposició dels seus projectes candidats davant del jurat i el públic assistent. Es comunicarà el veredicte final i es realitzarà el lliurament dels 18.000€ en metàl·lic, 6.000€ per projecte guanyador de cadascuna de les tres categories.

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Cornellà de Ll.  27 d’abril 2022

L'Auditori de Cornellà: La Tardor 2022 ens porta música, teatre i bon humor. Avança`t!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
Següent