PROCORNELLA: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Noticies
Més d’una trentena de projectes es presenten a la darrera convocatòria del Cornellà Open Future, a la recerca de noves startups tecnològiques
  • L’èxit de la convocatòria posa de manifest l’arrelat esperit emprenedor tot i les circumstàncies econòmiques actuals
  • El 3 d’agost coneixerem els emprenedors que passen a la fase 3 del programa d’incubació que els prepara per sortir al mercat

Els tècnics del Centre d’Empreses Procornellà, ens promotor del Cornellà Open Future emparat en la plataforma global Telefònica Open Future, es troben immersos aquests dies en la selecció dels projectes que han presentat la seva candidatura a una nova convocatòria del programa d’incubació. Per situar la convocatòria, recordem que el programa consta de tres fases. La primera, la Fase Lab, els 8 projectes que es van escollir en aquella convocatòria van treballar per definir el seu model de negoci. Tot just ara, s’ha conclòs la fase 2, la Pree-Seed consistent en validar el model del negoci. I en aquest moment, el procés es troba en el punt de selecció de qui passa a la Fase 3, una convocatòria que es va obrir a nous candidats. Així, el 3 d’agost coneixerem qui passa a aquesta etapa. Només s’escolliran entre 5 i 10 propostes d’una trentena de candidats. De fet, és aquesta una de les convocatòries amb més èxit del Cornellà Open Future, xifres que posa de manifest que, tot i les circumstàncies de crisi econòmica, es manté en alça un clar esperit emprenedor.

Formar part del Cornellà Open Future dóna accés a tot un programa formatiu especialitzat en incubació de startups a través de sessions grupals i individuals de forma totalment gratuïta. També dóna accés a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. Els emprenedors que formen part del programa també tenen accés a la Gestoria del Centre d’Empreses per consultar qüestions legals, mercantils, comptables, fiscals i laborals i també al Punt d’Atenció a Emprenedors.

La nova convocatòria estava oberta a persones o equips que tinguin idees de base digital i/o tecnològica amb un model de negoci ja validat i que el seu domicili social, fiscal o centre d’activitat actual o futur es trobés en l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les propostes presentades són propostes de negoci vinculades a tot tipus d’àmbits com el de la logística, la fabricació, fotònica, videojocs, intel·ligència artificial, aplicacions mòbils, serveis...

Els escollits el 3 d’agost iniciaran el camí cap a la sortida al mercat, es convertiran en negocis reals i a més tindran la possibilitat de participar en la segona edició dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, dotats econòmicament amb 20.000€ i que tindran lloc en el mes de desembre 2020.

El COF té la seva seu al Hub ‘La Piràmide’ ubicat al carrer Joan Fernández i Comas de Cornellà de Llobregat. Funciona gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l’any 2016 a través del Centre d’Empreses Procornellà amb l’objectiu de fomentar la creació d’empreses de base digital i tecnològica, així com atreure talent que aporti innovació al teixit empresarial del territori.

Cornellà, 28 juliol 2020

Suspenem l’activitat esportiva a la zona de fitness i mantenim el servei de piscina exterior, el campus i casal
Cornellà posarà en circulació targetes-moneder per dinamitzar el comerç i fer front a la crisi de la Covid19

Per cada 100€ de compra en establiments de la ciutat, el consumidor es veurà beneficiat amb 30€ aportats per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Cornellà, a través de l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica (Procornellà) treballa en una nova iniciativa per incentivar el comerç de proximitat i ajudar als establiments a pal·liar els efectes provocats per la crisi de la Covid19. Es tracta de posar en circulació targetes-moneder per un valor de 100€ cadascuna, dels quals el consumidor aportarà el 70% del seu valor i el consistori el 30% restant. La proposta és en sí mateixa també una empenta per als compradors, incentivant-los econòmicament per tal que facin les seves compres als establiments adherits. En aquests moments, el projecte està en fase d’adhesió d’establiments que tenen de temps fins el 31 de juliol per afegir-se a la iniciativa.

El nou projecte veu la llum en el marc del document aprovat pel consistori cornellanenc i que recull tot un conjunt de mesures socials, fiscals i de mobilitat per fer front a les conseqüències del coronavirus en la ciutat. Es poden adherir tot tipus de comerços i establiments de Cornellà com restaurants, petites botigues d’alimentació, de moda, drogueries, queviures, llibreries, ferreteries, merceries, sabateries...Queden excloses grans superfícies comercials, grans cadenes, franquícies i els establiments que tinguin més de deu treballadors. L’objectiu és beneficiar el comerç de proximitat, el comerç local que omple de vida els carrers, la ciutat. Els consumidors podran consultar en el portal web www.compracornella.cat el llistat dels establiments que participen en la campanya.

Segons la previsió, a partir de l’1 de setembre, el ciutadà de Cornellà podrà adquirir la seva targeta-moneder a través del portal web i recollir-la en qualsevol dels quatre punts que s’habilitaran distribuïts per la ciutat. Només es podrà adquirir una targeta per DNI amb majoria d’edat. El consumidor comprarà una targeta per valor de 100€, però només aportarà 70€, els 30€ restants seran aportats per l’Ajuntament de Cornellà. A partir d’aquí podrà pagar les seves compres o serveis amb la targeta-moneder en els comerços.

El projecte compta amb una dotació econòmica per part del consistori de 300.000€ que s’estima que es tradueixin en vendes per valor d’un milió d’euros en establiments de Cornellà. Des de l’Ajuntament de Cornellà es vol ajudar als comerciants a pal·liar aquesta crisi econòmica demanant a la ciutadania la seva implicació per recuperar la confiança i enfortir l’economia local.

Llista d'admesos i exclosos per a una vacant d'adjunt de sala i tècnic per a L'Auditori
Ampliació de termini per presentar sol·licituds a la convocatòria per a vacant d'adjunt a cap de sala i tècnic de l'Auditori de PROCORNELLÀ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
Següent